تولیدی و صنعتی پارس سیستم دلتا (ثبت 281277)

پیجینگ

پیجینگ ویپ(VoIP Paging)

بعد از نفوذ شبکه تلفنی ویپ(VoIP Telephony Network) حالا پیجینگ ویپ نقش به سزایی در سیستم های صوتی تحت شبکه کسب کرده است. پیجینگ IP هم مانند بسیاری از سیستم های الزامی در هر اداره و کارخانه ای مورد نیاز است. برای بیمارستان ها ، کارگاه های تولیدی ، مدارس و دانشگاه ، تونل ، مترو ، راه آهن و فروگاه نصب و راه اندازی پیجینگ ویپ همانند سیستم تلفنی امری ضروری است. تجهیزات پیجینگ ویپ در بستر شبکه صدا را دریافت و پس از پردازش و تبدیل به سیگنال آنلوگ آن را جهت پخش به بلندگو های پیجینگ و یا اسپیکر تعبیه شده در تلفن صنعتی و اینترکام داخلی هدایت می کنند. اجرای نرم افزاری پیجینگ VoIP تا حدود 90 درصد شبیه به تلفن ویپ است ولی جهت نصب سخت افزار تجهیزات پیجینگ می بایست استاندارد خاصی مثل زاویه و ارتفاع قرار گیری بلندگو های ویپ را بدانیم. انتخاب مدل اینترکام داخلی و تلفن صنعتی متناسب با محیط از دیگر دانش هایی است که یا باید آن را فرا بگیریم و یا از متخصصان و کارشناسان پیجینگ ویپ استفاده نمائیم.

تعاریف اولیه از اصطلاحات پیجینگ ویپ(Basic Definitions of VIP Paging Terms)

بلندگوی ویپ(VoIP Speaker):بلندگوی پیجینگی است که در قالب پروتکل های شبکه صدا را دریافت می کند و به صورت آنالوگ و با کیفیت HD پخش می نماید. 
آمپلی فایر پیجینگ(Paging Amplifier): سیگنال های صوتی را که به صورت بسته های دیتا در بستر شبکه برای تغذیه بلندگوهای پیجینگ دریافت می کند تقویت می کند.
اینترکام داخلی(Internal Intercom): ابزاری به منظور تسهیل و تسریع ارتباطات صوتی در بستر شبکه است که به جای شماره گیری از کلید استفاده می نماید.
میکروفون پیجینگ(Paging Microphone): یک وسیله ارتباطی برای کاربر پیجینگ ویپ به منظور فراخوانی  و تماس با تجهیزات پیجینگ دارای اسپیکر است. 
سرور پیجینگ(Paging Server): سرویس دهنده ای در بستر شبکه برای برقراری ارتباطات بین تجهیزات پیجینگ ویپ است.
ارسال چند تایی(Multicast): ارسال صدا روی بستر شبکه برای گروهی از تجهیزات پیجینگ است.
ارسال تکی(Unicast): ارسال صدا بر روی بستر شبکه برای یک دستگاه خاص از تجهیزات پیجینگ است.
پیجینگ تلفنی(Telephony Paging): استفاده از تلفن ویپ به جای بلندگوی ویپ در بخش های اداری ساکت که نیازی به صدای بالا ندارند.
پروتکل SIP: رشته دستورالعمل هایی است که تجهیزات پیجینگ IP برای ارتباط در بستر شبکه از آن استفاده می کنند.

بررسی عملکرد پیجینگ ویپ(VoIP Paging Functionality Overview) 


برای بررسی عملکرد پیجینگ ویپ می بایست تعاریف مشخصی از تجهیزات پیجینگ IP داشته باشیم که در ابتدای سخن این تعاریف ارائه شد. با کنار هم چیدن تجهیزات در پیجینگ IP به شما نمایش خواهیم داد که عملکرد پیجینگ VoIP به چه صورت خواهد بود. تمامی اجزای پیجینگ ویپ در بستر شبکه فعالیت خواهند کرد. لازم است یاد آوری کنیم که در صورت استفاده از آمپلی فایر پیجینگ ویپ می بایست از بلندگو های پیجینگ آنالوگ استفاده کنیم . همانطور که گفتیم بلندگوی ویپ نیازی به آمپلی فایر ندارد ولی بلندگو های پیجینگ معمولی می بایست از آمپلی فایر پیجینگ VoIP تغذیه کنند. سوالی که پیش میاد این است که دلیل ترجیح آمپلی فایر پیجینگ ویپ به جای اسپیکر ویپ چیست؟
در پاسخ به این سوال 2 دلیل وجود دارد:
دلیل اول اینکه ممکن است از قبل سیستم پیجینگ آنالوگ وجود داشته باشد و با توجه به هزینه خرید قبلی انجام شده نخواهیم تجهیزات پیجینگ آنالوگ را کنار بگذاریم. در این صورت به جای تغییر کابل کشی و بلندگوهای پیجینگ کافی است آمپلی فایر های پیچینگ ویپ را جایگزین آمپلی فایر های معمولی کنیم.
دلیل دوم باز تا حدودی به هزینه و تا حدودی به عدم نیاز مرتبط است. فکر کنید یک سوله داریم که بلندگو های پیجینگ آن از نوع شیپوری است و کل بلندگو های سوله می تواند در یک زون قرار بگیرد. می توان با قرار دادن یک آمپلی فایر پیجینگ ویپ همه ی این بلندگوهای شیپوری را با یک کابل و به صورت سری به هم متصل کرد. با کم و زیاد کردن صدای آمپلی فایر صدای همه ی بلندگو های پیجینگ با هم کم و زیاد می شود. البته بلندگو های ویپ قابلیت های منحصر به فردی دارند ولی شاید نیازی به آنها نداشته باشیم. در ادامه قصد داریم تا بررسی بیشتری روی تجهیزات پیجینگ IP داشته باشیم.


انواع تجهیزات پیجینگ IP

  • بلندگوی ویپ
  • آمپلی فایر پیجینگ
  • اینترکام داخلی 
  • میکروفون پیجینگ
  • نرم افزار یا سرور پیجینگ


با توجه به اینکه قبلا تجهیزات پیجینگ IP در قسمت ابتدای متن تعریف شده اند در ادامه از تعریف مجدد آن پرهیز می کنیم.


بلندگوی VoIP 
این بلندگو ها تا حدودی شبیه به بلندگو های پیجینگ معمولی هستند ولی بلندگوی ویپ را می توانید با یک نشانه و آن هم داشتن پورت شبکه(RJ45) روی آن شناسایی کرد. بلندگوی ویپ در سه نوع دیواری ، سقفی و شیپوری تولید می شود. با توجه به ظرفیت مورد نیاز توان بلندگوی VoIP از 3 تا 400 وات متغیر است. در بلندگوی ویپ سقفی از 3 تا 60 وات ، در بلندگوی ویپ دیواری از 10 تا 60 وات و در بلندگوی شیپوری از 10 تا 400 وات ، توان خروجی خواهیم داشت که نسبت به جنس و توان دارای بازه قیمتی مشخصی هستند. بلندگوهای ویپ از 3 تا 30 وات از برق شبکه(PoE) و بلندگو های با توان بالاتر از برق شهری و یا DC استفاده می کنند. 

آمپلی فایر پیجینگ
از آمپلی فایر های پیجینگ ویپ برای اتصال بلندگو های پیجینگ ولتی و اهمی آنالوگ به شبکه تجهیزات پیجینگ IP استفاده می شود. آمپلی فایر های ویپ در سری ولتی عمدتا رکمونت و دارای شاسی فلزی هستند. این آمپلی فایر ها در فرم فکتور تک یونیت و 2 یونیت ساخته می شوند و 100 الی 400 وات توان RMS دارند. آمپلی فایر پیجینگ اهمی به صورت باکس های ضد آب برای قرار گیری در محیط بیرونی و یا سوله های تولیدی آلوده به غبار فلزات و دود ساخته می شوند. می توان تا حداکثر 400 وات انواع بلندگوی پیجینگ اهمی را به آن متصل کرد. صدای آمپلی فایر های اهمی شفاف تر است ولی نباید طول کابل بلندگو های متصل به آن زیاد باشد.

اینترکام داخلی
از اینترکام های داخلی به منظور ایجاد تماس های داخلی درون سازمانی و گاها برای تماس اضطراری با پلیس و اورژانس و دیگر واحد های امداد و نجات بیرون از سازمان استفاده می شود. اینترکام داخلی از یک شاسی فلزی روکار و یا توکار از جنس آهن گالوانیزه و یا استیل ساخته می شود. به منظور عایق نمودن اینترکام ارتباط داخلی از واشر های نسوز و ضد آب استفاده می شود تا از ورود انواع ذرات غبار و رطوبت به درون آن جلوگیری گردد. قرار گرفتن یک تا 12 دکمه روی اینترکام ارتباط داخلی برای تماس با شماره داخلی بلندگو های ویپ ، دیگر اینترکام های داخلی ، تلفن های ویپ و آمپلی فایر پیجینگ ویپ باعث تسریع و تسهیل در ایجاد ارتباط می شود و در شرایط بحران باعث کاهش خسارت و آسیب های جسمی می شود.

میکروفون پیجینگ 
میکروفون پیجینگ دارای دو نوع کیپد دار به منظور شماره گیری و نوع دکمه دار برای ایجاد تماس سریع است . در هر دو نوع میکروفون پیجینگ از یک میله گردن غازی برای اتصال میکروفون خازنی استفاده می کنیم. تنظیمات مشابهی مثل تنظیمات شبکه و تنظیمات ویپ در هر دو وجود دارد ولی در میکروفون پیجینگ دکمه دار برای هر دکمه یک داخلی از تجهیزات پیجینگ و یا شماره داخلی تک زون تعریف میشود. سرعت و سادگی ارتباط در میکروفون ویپ دکمه دار بیشتر از میکروفون ویپ دارای شماره گیر است. هر دو میکروفون از پورت PoE برای تغذیه استفاده می کنند و یک اسپیکر 3 وات در داخل برای دریافت صدای مخاطب قرار دارد. قیمت هر دو میکروفون پیجینگ ویپ تقریبا یکسان است و گاهی با توجه به نوع دکمه ها ممکن است قیمت میکروفون دکمه دار بیشتر باشد. 

سرور پیجینگ
از مرکز تلفن ویپ و یا نرم افزار پیجینگ به عنوان سرور پیجینگ استفاده می شود. در هر دو ،نحوه ی تعریف داخلی ها و زون بندی یک است ولی نرم افزار پیجینگ قابلیت مانیتورینگ شفاف تری برای کاربر دارد و امکانات بیشتری ارائه می دهد. امکان آپلود و پخش موزیک ، انواع پیام هشدار از پیش ضبط شده و پخش خودکار اذان از دیگر امکانات نرم افزار پیجینگ است. در پیجینگ ویپ بدون نیاز به سرور پیجینگ هم می توان کار پیج را به صورت چند تایی یا همان مالتی کست انجام داد. برای اجرای مالتی کست در پیجینگ IP می توان از پروتکل RTP استفاده کرد.