تولیدی و صنعتی پارس سیستم دلتا (ثبت 281277)

ویدئو کنفرانس

 

ویدئو کنفرانس

ویدیو کنفرانس نوعی الگوبرداری از ملاقات انسان ها در محیط اجتماعی به کمک تکنولوژی است. اجازه دهید یک نشست حضوری را تصور کنیم که در آن صحبت می کنیم ، گوش می کنیم ، تصویر و یا سندی را به دیگر اعضای نشست نشان می دهیم، در یک جلسه ویدئوکنفرانس می توانیم همین اعمال را حتی برای نقاطی با فرسنگ ها فاصله انجام دهیم. مطمئن هستیم که یک ملاقات حضوری بهترین راه ارتباط می باشد ولی ویدئوکنفرانس جایگزین مناسبی است که مزایای بیشماری را نسبت به ارتباط رو در رو در اختیار ما می گذارد.  

ارتباطات ویدئوکنفرانس در بستر IP انجام می گردد. امروزه شبکه ی IP با توپولوژی های مختلف و به ویژه از طریق شبکه ی جهانی اینترنت باعث پیدایش نسل جدیدی از ارتباطات بین انسان ها شده است .

آشنایی با برخی مفاهیم کلی ویدئو کنفرانس


MCU
مخفف Multipoint Control Unit می باشد. وظیفه اصلی آن مدیریت ارتباطات چندطرفه ویدئوکنفرانس می باشد زمانی که بیش از دو نقطه را بخواهیم به همدیگر متصل کنیم از MCU استفاده می کنیم. یا به صورت داخلی در Endpoint های ویدیوکنفرانس با تعداد محدود وجود دارد. برخی پایانه ها دارای MCU ی تعبیه شده داخلی تا 8 تماس همزمان هستند ولی برای تعداد تماس همزمان بیشتر باید از سخت افزار مخصوص این کار استفاده کرد. MCU های نرم افزاری هم وجود دارند ولی می بایست با توجه به تعداد تماس همزمان ، سرور های کامپیوتری مناسب برای آن ها در نظر گرفته شود.

AES
AES  مخفف کلمه های Advanced Encryption Standard یا استاندارد رمزنگاری پیشرفته است. در استانداردی که در AES استفاده می شود از سه بلوک رمزنگاری به شکل AES-128 ،  AES-192 و AES-256 بصورت گسترده استفاده می شود.

Endpoint
به معنی پایانه و یا نقطه پایانی می باشد. هر پایانه ویدئوکنفرانس برای ارسال و دریافت صدا و تصویر مورد استفاده قرار می گیرد. در پایانه های سخت افزاری هر پایانه دارای ورودی و خروجی صدا و تصویر می باشد که می توان از این طریق آن را به دوربین و اسپیکر و میکروفون متصل کرد. در پایانه های نرم افزاری عمدتا نصب نسخه کلاینت بر روی کامپیوتر و لپ تاپ می تواند نقش یک Endpoint را داشته باشد.

Codec
بخشی از End point می باشد که کلیه تجهیزات جانبی به آن متصل می شوند ، عملکرد اصلی آن فشرده سازی و بازسازی مجدد صدا و تصویر ارسالی و دریافتی از شبکه می باشد.

LPR
فناوری LPR با بازیابی داده های از دست رفته در انتقال باعث بهبود کیفیت و عدم ایجاد پرش و قطعی در صدا و تصویر می گردد.

Presentation

انتقال محتوا  به شرکت کنندگان در جلسات ویدئوکنفرانس را Presentation می نامند ، به طور مثال نمایش صفحات یک کتاب که می تواند به صورت یک فایل PDF به نمایش گذاشته شود.

 


Noise Reduction


کاهش نویز در سیگنال صدا را می گویند. اکثر تجهیزات ضبط ، پخش و انتقال صدا به علت ویژگی های ساختاری حساس هستند و گاها موجب ایجاد نویز در صدا سیگنال می شوند، الگوریتم های خاصی وجود دارد که صدا های اضافی و نویز را از روی سگنال اصلی تشخیص و حذف می کنند.


Port
درگاهی فیزیکی برای اتصال تجهیزات جانبی می باشد مثل پورت های USB ، DVI و 3.5m


Gatekeeper
یکی از اجزای نظارتی اصلی در شبکه های بزرگ ویدئو کنفرانس بوده که end point ها در آن با کمک استاندارد E.164 رجیستر شده و دارای داخلی های منحصر به فرد می گردند.  End point ها از این پس قادر خواهند بود تنها از طریق شماره گیری این داخلی ها به جای آدرس آی پی دستگاه طرف مقابل به آن متصل گردند. همچنین Gatekeeper می تواند باعث ممانعت و یا محدودیت در اتصال همزمان پایانه ها برای جلوگیری از تراکم در شبکه گردد.


Firewall
دیوار آتش که در مرز میان شبکه درون سازمانی و شبکه خارجی (مثلاً اینترنت) قرار گرفته و جهت تامین امنیت و حفاظت از کاربران سازمانی در برابر حملات بیرونی ، تنظیم و پیکربندی می شود.


Web Interface

رابطی گرافیگی برای اتصال به منوی تنظیمات سیستم می باشد. از  طریق تایپ IP تخصیص داده شده به دستگاه در آدرس بار Browser ها می توان این رابط را مشاهده کرد.


H.264
یکی از انواع پروتکل های ضبط ، فشرده سازی و توزیع محتوای ویدئویی می باشد که امروزه به عنوان متداولترین الگوریتم مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از طراحی این الگوریتم ، رسیدن به نرخ بیتی با نصف و یا کمتر از الگوریتم H.263 بود البته بدون پیچیده تر و گران شدن هزینه طراحی.

H.239
یکی از استانداردهای سازمان ITU-T که جهت ارسال و دریافت داده های چند رسانه ای حجیم به صورت همزمان بر روی شبکه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. در سیستم های ویدئو کنفرانس از این استاندارد به صورت خاص جهت ارسال و دریافت Presentation در هنگام استفاده از دو مانیتور استفاده می شود


G.729
یکی از الگوریتمهای فشرده سازی صدا که صدای دیجیتال را در پکتهای به طول ده میلی ثانیه و با نرخ 8 Kb/s فشرده می نماید. G.729 به عنوان یکی از اصلی ترین کدکهای فشرده سازی صدا در پایانه های ویدئو کنفرانس مورد استفاده قرار می گیرد.


H.323
یکی از استانداردهای ITU-T که به عنوان پروتکل اصلی سیگنالینگ و کنترل در پایانه های ویدئو کنفرانس ، وظیفه برقراری ، نگهداری و خاتمه تماس را بر عهده دارد.

User Privilege

برای تعیین سطح دسترسی کاربران مورد استفاده قرار می گیرد. مثلا کاربرانی که سطح دسترسی مدیریت سیستم را دارند و Manager یا Moderator نامیده می شوند و یا کاربرانی که صرفا می توانند از سیستم برای اتصال به جلسه استفاده نمایند و Normal User نامیده می شوند.

Agenda

دستور جلسات ویدئوکنفرانس می باشد که می تواند از سوی مدیر و یا کاربری که دارای سطح دسترسی لازم است تعیین و یا ویرایش گردد.

Encryption

به رمز گذاری کردن اطلاعات گفته می شود. پیغام هایی که رمز گذاری می شوند صرفا از طریق افرادی که مجاز به رمزخوانی هستند قابل بازگشایی می باشند.

PSTN Service

برای استفاده از خطوط تلفن ثابت در سیستم های ویدئوکنفرانس نیاز مند استفاده از تجهیزاتی هستیم که بتواند تماس های آنالوگ را به IP تبدیل نماید . این سرویس از طریق مراکز تلفن VoIP ممکن می باشد. در برخی سامانه ها ، ماژول یا نرم افزار واسطی وجود دارد که باعث ارتباط سیستم ویدئوکنفرانس و مرکز تلفن VoIP  می گردد.

File Sharing

به اشتراک گذاری فایل برای دیگر شرکت کنندگان در جلسه ویدئوکنفرانس را File sharing می نامیم.

Voting

در برخی از جلسات ویدئوکنفرانس نیاز به رای دهی و یا نظر سنجی کاربران داریم که با استفاده از تنظیمات در بخش Voting می توانیم این امکان را ایجاد نمائیم.

Dual Monitor

قابلیت پخش دو تصویر همزمان در یک جلسه ویدئویی که یکی از ویدئوها تصویر انتقالی از دوربین را نمایش می دهد و دیگری محتویات در حال نمایش (Presentation)


Automatic Gain Control

AGC برای تنظیم و کنترل دامنه سیگنال صوتی اسپیکر و میکروفون مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از این فناوری می توانیم صدای یکنواختی را بشنویم. زمانی که حجم سیگنال دریافتی بیش از حد استاندارد باشد ، آن را کم و زمانی که سیگنال صدا با افت و یا اصطلاحا محو شدگی رو برو می گردد آن را افزایش می دهد.


Streaming
انتقال و پخش همزمان صدا و تصویر تولید شده از یک پایانه برای کاربرانی که در محیط شبکه آن را دریافت می کنند Streaming نامید می شود.

 

مزایای استفاده از ویدئو کنفرانس

·ارتباط سمعی بصری

ملاقاتی که انسان با تمام اعضای بدن و به روشی موثر برای انتقال مفاهیم از آن استفاده می کند. در ارتباطات ویدئوکنفرانس ، درک کاملی از ملاقات های رو در رو را تجربه می کنیم . همچنین می توانیم از ابزار ارتباطی دیگری برای تکمیل و درک بهتر مطلب استفاده نمائیم.

 

·صرفه جویی در زمان

این روز ها برای همه ی ما ، کمبود زمان و بهره وری بیشتر از آن به عنوان یک غدغه بزرگ مطرح است. زمان یکی از مهمترین سرمایه های هر سازمانی است که بر خلاف سرمایه های مادی قابل برگشت نیست. سامانه های ویئوکنفرانس می تواند موجب جلوگیری از اتلاف زمان و بهره وری بیشتر سرمایه ی انسانی گردد. شاید برای همه اتفاق افتاده باشد که زمانی از روز و یا هفته کاریشان رابرای یک سفر صرف کرده باشند. ترافیک ، تاخیر در پرواز و زمان مورد نیاز برای رفع خستگی سفر را می توان از اتلاف وقتی به شمار آورد که می توان صرف کار های مفید تر کرد.

·صرفه جویی در هزینه

شاید در اولین نگاه به صرف هزینه های سفر و اقامت فکر کنیم ولی چنین نیست و بسیاری از هزینه ای غیر مستقیم مثل هزینه دوری از آغوش خانواده ، هزینه التیام خستگی های ناشی از سفر و هزینه هایی که برای دوری منابع انسانی از محیط کاری پرداخت می کنیم بیش تر از هزینه های مستقیم سفر و اقامت است. البته هزینه های سفر و اقامت کم نیست و سر بار مالی زیادی به همراه دارد. هزینه های مستقیم سفر که مشتمل بر بلیط ، استهلاک وسایل نقلیه ، سوخت ، اقامت ، حق ماموریت ،  تغذیه و پذیرایی است ، سالانه هزینه ی زیادی را بر دوش سازمان ها تحمیل می کند.

·کاهش ریسک

وقتی از ریسک صحبت می کنیم ، از یک نسبیت صحبت می کنیم که اگر میزان آن را بر اساس درصد احتمال بیان کنیم ، برای سازمان های مختلف ، ریسک پذیری های مختلفی را خواهیم داشت . ریسک هایی مثل تاخیر و یا خرابی وسیله نقلیه ، شرایط جوی و مشکلات مسیر های رفت و آمد می تواند خسارت های جبران ناپذیری را به بار بیاورد. خسارت هایی که با استفاده از ویدئو کنفرانس ، درصد وقوع  آنها صفر شده و یا کاهش می یابد.

·بهره وری بیشتر از منابع انسانی

زمانی که یک استاد پروازی صرف می کند تا از شهری به شهری دوردست طی کند تا خدمتی آموزشی را ارائه کند را در نظر بگیرید، وقت اساتید آموزشی و یا دیگر منابع انسانی مثل مدیران و یا کارشناسان ارشد می تواند در طول مسافرت های کاری بارها در اختیار افراد متعددی قرار گیرد.

با ویدئو کنفرانس می توانیم استاد را بدون جا به جایی به چندین شهر و کلاس آموزشی ببریم. ویدئوکنفرانس از طریق کاهش هزینه های ناشی از صرف زمان می تواند باعث بهبود در بهره وری از منابع انسانی گردد.

کاربرد های ویدئو کنفرانس

  • مراکز آموزشی
  • مدارس
  • دانشگاه‌ها
  • عرصه تجارت
    1. جلسات درون سازمانی از راه دور
    2. جلسات برون سازمانی از راه دور
  • مصاحبه از راه دور
  • پشتیبانی از راه دور
  • سمینار از راه دور
  • دورکاری
  • قضاوت از راه دور
  • حراست ویدئویی
  • کنفرانس ویدئویی برای شرکت‌ها و مؤسسات
  • نیرو های مصلح
  • بانکها
  • پارلمان کشور ها
    • کنفرانس ویدئویی برای ارتباطات مردمی
  • پزشکی
  • بحران
  • مشاوره‌های مختلف - پزشکی - وکالت و
  • وبینار (کاربردها: آموزش، برگزاری سمینار مجازی)

 

ویدئو کنفرانس سخت افزاری

با راهکار ویئوکنفرانس سخت افزاری ، دغدغه ی خرید و انتخاب تجهیزات وابسته مثل دوربین و اسپیکر را ندارید.

شاید این طور به نظر برسد که خیلی از فروشندگان تجهیزات ویدئو کنفرانس تصمیم دارند تا با تاکید بر محصولاتی که خودشان عرضه می کنند ، مشتریان را ترغیب به خرید برند های معرفی شده توسط آنها نمایند. حتما همین طور هست ولی بی شک محصولات ویدئو کنفرانس برند های تراز اول دنیا در مقایسه با راهکار ویدئو کنفرانس نرم افزاری یک سر و گردن بالاتر هستند. وقتی به اندازه کافی بودجه داشته باشید به هیچ عنوان سراغ نرم افزار نروید. با انتخاب یکی از برند های خوب ویدئو کنفرانس می توانید خیال خود را از سازگاری تجهیزات جانبی مورد نیاز راحت کنید. در ویدئو کنفرانس سخت افزاری نیاز به دو محصول دارید :

  • پایانه ی ویدئوکنفرانس
  • MCU

پایانه های ویدئو کنفرانس متشکل از یک کدک( که برای میکس کردن صدا و تصویر و ارسال و دریافت آن بر روی شبکه) ، یک دوربین ، یک میکروفون و یک اسپیکر هستند.

وقتی تعداد تماس همزمان شما بیش از دو نقطه باشد نیاز به دستگاهی دارید تا بتواند تماس بین این دستگاه ها را مدیریت نماید. به این ابزار MCU (Multipoint Control Unit) گفته می شود.

 

ویدئو کنفرانس نرم افزاری

با راهکار ویئوکنفرانس نرم افزاری ، می توانید تمام تجهیزات و پلتفرم های مختلف را یکپارچه نمائید.

با راهکار ویدئو کنفرانس نرم افزاری ، تکنولوژی های پیشرفته ی ویدئو را در اختیار خواهید داشت . شرکت کنندگان در جلسات ویدئوکنفرانس می توانند تجربه متفاوتی از یک مکالمه ی پایدار با امکان به اشتراک گذاری منابع را داشته باشند. به اشتراک گذاری منابع به شرکت کنندگان در جلسه ویدئوکنفرانس این امکان را می دهد تا اسناد مختلفی مثل فایل های  پاور پوینت ، اکسل ، پی دی اف و حتی فایل های صوتی را به دیگر شرکت کنندگان ارائه دهند. کدک های صدایی که راهکار ویدئو کنفرانس نرم افزاری ارائه می دهد باعث حذف اکو و نویز می گردد و به بهبود کیفیت صدا کمک می نماید.

 

  • ارتباط ویدئو کنفرانس با کیفیت صدا و تصویر HD

راهکار ویدئو کنفرانس نرم افزاری با بهره گیری از پروتکل های رمزگذاری H.264 VBR / CBR برای ویدئو و کدک های فشرده سازی G.711 ، G.723 و GIPS برای صدا باعث اطمینان از پایداری صدا و تصویر در شرایط مختلف پهنای باند شبکه شما می گردد. راهکار های ویدئوکنفرانس نرم  افزاری توانمندی ارائه رزولوشن ویدئویی با کیفیت 1080P را دارد.

 

  • به اشتراک گذاری صفحه دسکتاپ و برنامه های کاربردی

راهکار ویدئو کنفرانس نرم افزاری ، ترکیبی از عمده ویژگی های وب و دیتا برای انتقال مفاهیم ارتباط می باشد. امکان به اشتراک گذاشتن دسکتاپ و یا برنامه های کاربردی مثل اکسل ، پاور پوینت و پی دی اف می تواند ارزش بیشتری به ارتباط ایجاد شده از طریق ویدئوکنفرانس ببخشد. به اشتراک گذاری منابع می تواند در مقاصد ارتباطی گوناگون به ویژه اهداف آموزشی مورد استفاده قرار گیرد.

 

  • قابلیت رکورد جلسات بدون نیاز به پرداخت هزینه بیشتر

راهکار نرم افزاری می تواند بدون هیچ محدودیتی حلسات ویدئوکنفرانس را رکورد نماید ، در اکثر راهکار های ارائه شده توسط برند های دیگر ، هزینه های رکورد جلسات بسیار بالاست و کاربران این سیستم ها مجبورند مبلغ هنگفتی را برای این منظور پرداخت کنند. درراهکار ویدئو کنفرانس نرم افزاری نیاز به لوازم ذخیره سازی جانبی ندارید و به راحتی می توانید جلسات خود را روی کامپیوتر و یا سرور های داخل سازمان رکورد نمائید. اساسا رکورد جلسات ویدئو کنفرانس برای بررسی بیشتر و یا استفاده افراد غائب مورد استفاده قرار می گیرد. به طور مثال جلسات آموزشی که نیاز به بازبینی مجدد توسط مخاطبین دارد.

  • ترکیب کردن تصاویر در یک نقطه بدون نیاز به ابزار اضافی

در راهکار نرم افزاری دیگر نیازی به پرداخت هزینه ای اضافی برای میکس کردن تصویر ندارید. با راهکار نرم افزاری می توانید چندین تصویر از فرمت های مختلف ویدئویی را که از دوربین های متفاوت دریافت می شوند را میکس و ارسال نمائید .

 

برخی دیگر از ویژگی های راهکار ویدئوکنفرانس نرم افزاری

  •  نصب نسخه ی سرویس دهنده بر روی سرور و امکان نصب نسخه های کلاینت بر روی پایانه ها به صورت نامحدود
  • مدیریت کامل به دسترسی های کاربران برای تامین امنیت ارتباط و بهبود کارایی
  • امکان اتصال به جلسات از طریق پایانه های موبایل ، لپ تاپ ، تبلت و کامپیوتر های شخصی
  • امکان اتصال به پایانه های سخت افزاری برند های مختلف مثل سونی ، سیسکو ، پلی کام و لایف سایز
  • امکان برقراری ارتباط با تلفن های تصویری از برند های مختلف مثل یالینک و گرند استریم
  • هزینه مناسب به نسبت سخت افزار های ویدئو کنفرانس ارائه شده در بازار
  • اتصال چند منظوره متناسب با زیرساخت و پهنای باند شبکه های مختلف ارتباطی
  • ویژگی اهراز هویت و رمزگذاری با پروتکل AES 128-bit برای امنیت بیشتر
  • امکان برقراری  ارتباط چند طرفه بدون نیاز به پرداخت هزینه زیاد از طریق MCU تعبیه شده
  • مجهز به وایتبرد نرم افزاری دیجیتال
  • امکان انتقال فایل بین پایانه ها
  • امکان اتصال دو یا چند مانیتور به هر یک از پایانه ها
  • امکان رای دهی و نظر سنجی

 

آشنایی با برترین برند های ویدئو کنفرانس

 

  1. پلی کام Polycom

برندی که بی شک برند اول دنیاست. با گستره ی وسیعی از نرم افزار و سخت افزار های حوزه ی ویدئوکنفرانس

دسته بندی راهکار های ویدئوکنفرانس پلی کام :

  • هدست
  • اسپیکرفون های رومیزی
  • نرم افزار های دسکتاپ و موبایل ویدئو کنفرانس
  •  دوربین ویدئوکنفرانس
  • تلفن های کنفرانس رومیزی
  • پایانه های ویدئو کنفرانس

 

  1. سیسکو  Cisco

برندی بی نظیر با قوائد و ساختار منحصر به فرد که به هر نیاز شما پاسخ می دهد.

دسته بندی راهکار های ویدئوکنفرانس سیسکو :

  • نرم افزار های موبایل و دسکتاپ
  • Jabber
  • Webex Team
  • هدست
  • تجهیزات اتاق ویدئوکنفرانس
  • Webex Desk series
  • Webex Board Series
  • Webex Room Series

 

  1. لایف سایز Lifesize

لایف سایز که تمایل زیادی به سرویس های ابری پیدا کرد.

دسته بندی راهکار های ویدئوکنفرانس لایف سایز :

  • ویدئو کنفرانس ابری Cloud Conferencing
  • وایت برد دیجیتال Digital Whiteboard
  • سیستم های اتاق کنفرانس Meeting Room System

 

  1. لاجیتک Logitech

برندی که مالکیت فعلی اون متعلق به کمپانی مایکروسافت هست. تجهیزات ویدئو کنفرانسی که مثل کیبورد و موس ها ی معروف خود، شما را وابسته می کند.

دسته بندی تجهیزات ویدئوکنفرانس لاجیتک :

  • دوربین های ویدئو کنفرانس
  • اسپیکر های ویدئو کنفرانس
  • هدست

 

  1. یالینک Yealink

یالینک پس از سال ها تجربه برای ساخت آی پی فون اقدام به تولید تجهیزات ویدئو کنفرانس نمود.

دسته بندی راهکار های ویدئوکنفرانس یالینک :

  • هدست
  • اسپیکرفون های رومیزی
  • نرم افزار های دسکتاپ و موبایل ویدئو کنفرانس
  •  دوربین ویدئوکنفرانس
  • تلفن های کنفرانس رومیزی
  • پایانه های ویدئو کنفرانس

 

  1. اور Aver

برندی تایوانی که سال 2008 در تایوان متول شد و با قیمت های ارزان وارد میدان شد.

  • دوربین های ویدئو کنفرانس
  • پایانه های ویدئو کنفرانس

 

  1. وی اچ دی VHD

برندی چینی با محصولاتی کاربردی که ابتدای کار به صورت تخصصی روی دوربین فعالیت می کرد و به تازگی به رقیب برندهای بزرگ تبدیل شده است.

  • دوربین ویدئو کنفرانس
  • میکروفون و اسپیکرفون
  • پایانه های ویدئو کنفرانس
  • MCU