پیجینگ تحت شبکه

پیجینگ تحت شبکه سامانه ای جهت ارسال پیام صوتی در محوطه های داخلی و فضای باز روی بستر شبکه است. پیام های صوتی ارسال شده در سیستم پیجینگ تحت شبکه جهت فراخوانی افراد ، پخش پیام های هشدار ، موزیک ، رادیو و اذان می باشد. در گفتمان پیجینگ و با توجه به نگرش های موجود از نام های پیجینگ IP و پیجینگ SIP هم در کنار پیجینگ تحت شبکه استفاده می شود. پیجینگ تحت شبکه شامل مجموعه ای تجهیزات پیجینگ IP مثل اینترکام تحت شبکه ، آمپلی فایر تحت شبکه ، بلندگو های پیجینگ و نرم افزار پیجینگ تحت شبکه است. این تجهیزات اشکال و انواع مختلفی دارند و برای مقاصد خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. برای مدیریت و کنترل تجهیزات از یک کنترلر نرم افزاری و یا سخت افزاری به نام سرور پیجینگ استفاده می شود که نرم افزار پیجینگ را در خود قرار داده است. در پیجینگ تحت شبکه تمام تجهیزات به زبان و یا همان پروتکل SIP با هم صحبت می کنند و در ارتباط هستند. با توجه به اینکه در سیستم پیجینگ تحت شبکه کابل کشی ها کاهش می باید و از آمپلی فایر و بلندگوی پیجینگ با توان متوازن استفاده می کنیم در نتیجه قیمت سیستم پیجینگ SIP بیشتر اوقات از نوع قدیمی آن ارزان تر و یا برابر با آن خواهد بود.
سیستم پیجینگ تحت شبکه بر اساس نوع تکنولوژی به دو دسته تقسیم می گردد :
• سیستم پیجینگ تحت شبکه (IP Network Paging)
• سیستم پیجینگ ترکیبی
مختصر توضیح سیستم پیجینگ آنالوگ
در این سیستم تمامی تجهیزات پیجینگ و زیرساخت آنالوگ می باشد. کابل کشی ها از نوع سیم دو زوج مسی (کابل صوتی) می باشد. در سیستم آنالوگ برای تغذیه ی بلندگو های پیجینگ از آمپلی فایر پیجینگ آنالوگ استفاده می شود که متناسب با نیاز دارای توان های مختلفی است.
چند تعریف مختصر از تجهیزات پیجینگ تحت شبکه که در ادامه به آن نیاز خواهیم داشت:
تعریف بلندگوی تحت شبکه: بلندگویی که صدا را به وسیله یک برد الکترونیکی و به صورت بسته های دیتا (دیجیتال) روی شبکه دریافت می کند و سپس آن صدا برای پخش توسط بلندگو به آنالوگ تبدیل و تقویت می کند.
تعریف آمپلی فایر تحت شبکه: تقویت کننده ی صوتی است که صدا را به وسیله یک برد الکترونیکی و به صورت بسته های دیتا (دیجیتال) روی شبکه دریافت می کند و سپس آن صدا را تقویت و برای تغذیه ی بلندگو ها از طریق کابل صوتی(دو زوج) ارسال می کند.
عملکرد سیستم پیجینگ تحت شبکه (IP Network Paging System Functionality)
در ظاهر سیستم پیجینگ تحت شبکه عملکردی همچون سیستم آنالوگ دارد با این تفاوت که کابل کشی شبکه جایگزین کابل مسی می گردد. در پیجینگ تحت شبکه بلندگو ها و آمپلی فایر، تحت شبکه است. بلندگو های تحت شبکه دارای آمپلی فایر داخلی هستند و نیازی به وجود آمپلی فایر مستقل نمی باشد.همانطور که در تصویر زیر می بینید اینترکام تحت شبکه ، میکروفون پیجینگ و تلفن صنعتی به سوئیچ شبکه متصل شده اند. بلندگو های تحت شبکه و تلفن ویپ نیز به سوئیچ متصل هستند و دو سوئیچ روی شبکه با هم در ارتباط هستند. برای پیج کردن بلندگو های تحت شبکه می توان از تلفن صنعتی ، اینترکام و یا میکروفون استفاده کرد.آمپلی فایر تحت شبکه به بلندگو های آنالوگ متصل است و سرور پیجینگ تحت شبکه وظیفه کنترل همه این تجهیزات را بر عهده دارد.

شیوه پیج کردن زون ها در سیستم پیجینگ تحت شبکه
پیجینگ تکی (Unicast Paging)
پیجینگ جند تایی (Multicast Paging)
پیجینگ تکی:
در این شیوه پیج کردن تجهیزات انتهایی به صورت یک به یک انجام می گردد . شما می توانید در نرم افزار پیجینگ تحت شبکه و یا سانترال ویپ یکی از تجهیزات انتهایی سیستم مثل بلندگو ، اینترکام و یا تلفن صنعتی تحت شبکه را پیج کنید. کافیست یک داخلی برای هر کدام از این تجهیزات انتهایی تعریف کنید.

پیجینگ چند تایی:
پیجینگ چند تایی یعنی انتخاب و پخش صدا توسط تجهیزات انتهایی پیجینگ مثل بلندگو های تحت شبکه و یا آمپلی فایر های تحت شبکه در یک فضای خاص می باشد. بیمارستانی را در نظر بگیرید که در آن تمامی بلندگوها تحت شبکه می باشند. بخش اورژانس 5 بلندگو دارد و بخش های آزمایشگاه و بستری به ترتیب 3 و 10 بلندگو دارند. در روش چندتایی با انتخاب یک زون می توانیم همه بلندگو های تحت شبکه اورژانس ، آزمایشگاه و بستری را با هم پیج کنیم و یا فقط 5 بلندگوی اورژانس را پیج کنیم. در روش چند تایی، پیجینگ IP از آرایش های مختلفی برای پیج کردن محیط ها استفاده می نماید.

تجهیزات پیجینگ تحت شبکه
• بلندگوهای تحت شبکه
• آمپلی فایر تحت شبکه
• میکروفون پیجینگ تحت شبکه
• اینترکام تحت شبکه
• تلفن پیجینگ
• مبدل آمپلی فایر تحت شبکه
• نرم افزار پیجینگ
بلندگو های تحت شبکه
بلندگوی تحت شبکه را قبلا تعریف کردیم و لازم است بدانیم این بلندگو ها دارای انواع مختلفی هستند.
انواع بلندگوی تحت شبکه :
• بلندگو ی سقفی تحت شبکه
• بلندگوی ستونی یا دیواری تحت شبکه
• بلندگوی شیپوری تحت شبکه
بلندگوی سقفی تحت شبکه
بلند گو های سقفی در توان های مختلفی تولید می شوند که توان های استاندارد از 5 وات شروع و به 30 وات ختم می شود. با توجه ارتفاع سقف ، میزان شلوغی محیط و مساحت می توان از بلند گو های سقفی با توان های مختلف استفاده کرد.
بلندگوی ستونی تحت شبکه
بلندگو های ستونی تحت شبکه در دو نوع Outdoor و Indoor تولید می شوند. Outdoor برای فضای بیرونی و Indoor برای داخل ساختمان است. توان بلندگو های استاندارد ستونی از 10 الی 60 وات می باشد. تا 30 وات از PoE و برای توان های بالاتر از منبع تغذیه مستقل استفاده می شود.
بلندگوهای شیپوری
بلندگوی شیپوری تحت شبکه مناسب برای استفاده در محیط های باز و یا فضاهای صنعتی مثل کارگاه ها و سوله های تولید می باشد. بلندگوی شیپوری نوع خاصی از بلندگو ها است که با استفاده از یک المان مخروطی شکل می تواند صدای تولید شده را به طور موثر پرتاب نماید. نقطه قوت بلندگوهای شیپوری، توان سه برابری در پرتاب صدای آن است. همانند دیگر بلندگو های شیپوری تا 30 وات از طریق PoE و توان های بالاتر از طریق برق 220 ولت شهری تامین می شوند.
بلندگو های شیپوری تحت شبکه در توان های 10 الی 400 وات تولید می شوند.

نرم افزار پیجینگ
سامانه ای برای کنترل و مانیتور کردن تجهیزات پیجینگ تحت شبکه است . آپلود کردن موزیک ، پخش اذان خودکار ، پخش پیغام های هشدار و اطلاع رسانی زمانبندی شده ، زون بندی بلندگو ها و آمپلی فایر ها ، تعریف اپراتور ها و اینترکام ها از طریق نرم افزار پیجینگ انجام می شود . تجهیزات پیجینگ IP به صورت مستقیم در پنل نرم افزار پیجینگ معرفی می شوند .
میکروفون پیجینگ تحت شبکه
میکروفون پیجینگ برای پیج کردن تکی و چند تایی مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه در دنیا میکروفون پیجینگ تحت شبکه در انواع مختلفی تولید می شود. این وسیله دارای یک میکروفون گردن غازی برای سهولت استفاده کاربر می باشد.

آمپلی فایر تحت شبکه
در ابتدای متن آمپلی فایر تحت شبکه را تعریف کردیم. شاید بپرسید دلیل استفاده از آمپلی فایر تحت شبکه چیست؟
بسیاری از سازمان ها به دو دلیل از آملی فایر تحت شبکه استفاده می نمایند:
دلیل اول این که قبلا کابل کشی آنالوگ انجام داده اند و بلندگوی آنالوگ نصب کرده اند و اکنون به دنبال تبدیل سیستم پیجینگ خود به پیجینگ SIP هستند که با خرید آمپلی فایر های تحت شبکه می توانند بلندگوی های آنالوگ خود را به پیجینگ IP متصل نمایند.
با توجه به اینکه پروتکل مورد استفاده در پیجینگ تحت شبکه SIP می باشد لذا می توان آمپلی فایر ها را در سانترال تلفن VoIP و یا نرم افزار پیجینگ مبتنی بر SIP به عنوان یک کلاینت رجیستر کرد. با توجه به محدودیت های پردازنده در آمپلی فایر های تحت شبکه تمامی آمپلی فایر های تحت شبکه تک زون هستند و اگر شنیدید که آمپلی فایر تحت شبکه چند زون وجود دارد باور نکنید آن ها روی آمپلی فایر های آنالوگ قدیمی چند زون یک مبدل آمپلی فایر تحت شبکه قرار داده اند. منظور از زون در آمپلی فایر تحت شبکه یعنی دو صدای مجزا به صورت همزمان از دو کانکتور خارج گردد در حالی که در این آمپلی فایر ها صرفا یک صدا را در یک زمان واحد می توان به یک یا چند خروجی هدایت کرد و این موضوع باعث می شود که شما تقریبا 3 برابر بیشتر برای یک آمپلی فایر تحت شبکه هزینه کنید.
اگر نیاز به چند زون دارید بهتر است متناسب با توان هر زون آمپلی فایر تحت شبکه مستقلی خرید نمائید. مزایای خرید آمپلی فایر تحت شبکه تک زون را ببینید :
• پرداخت هزینه واقعی و متناسب برای هر زون
• داشتن N صدای اختصاصی برای N خروجی در یک زمان واحد
• افزایش طول عمر آمپلی فایر
• کاهش مصرف برق و بهینه سازی انرژی

مبدل آمپلی فایر تحت شبکه
مبدل آمپلی فایر تحت شبکه یک ابزار ارتباطی است که صدا را از طریق شبکه دریافت می کند و بدون تقویت کردن آن را از طریق پورت AUX به ورودی آمپلی فایر آنالوگ هدایت می کند. در ظاهر قیمت پاینی دارد و می تواند سیستم آنالوگ شما را به راحتی به پیجینگ SIP تبدیل کند ولی بهتر است از آن استفاده نکنیم چرا که مبدل آمپلی فایر تحت شبکه به صورت سری و بدون توجه به اینکه آمپلی فایر آنالوگ کاربر چه خواهد بود تولید می شود. امپدانس بالا و پایین ، اشتباه در اتصال و یا اتصالی های ناخواسته باعث معیوب شدن مبدل آمپلی فایر تحت شبکه خواهد شد.
اینترکام تحت شبکه
اینترکام تحت شبکه (IP Network Intercom) یکی از تجهیزات پیجینگ IP می باشد که از آن برای ایجاد تماس فوری و یا پیج فوری استفاده می گردد. اینترکام تحت شبکه ممکن است بدنه ای از جنس فلز یا پلاستیک داشته باشد که بر اساس نوع محیط مورد استفاده ممکن است تغییر کند. برخی از اینترکام های تحت شبکه در بخش های اداری استفاده می شود که اصولا نمای زیباتری نسبت به دیگر اینترکام ها دارد. اینترکام هایی هم هستند که در کارخانه ها و بخش های تولید مورد استفاده قرار می گیرند که به اینترکام تحت شبکه صنعتی شهرت دارند.
اینترکام های تحت شبکه ممکن است به صورت صوتی و یا صوتی / تصویری با دیگر اینترکام ها تماس بگیرند. دکمه و یا دکمه های تماس فوری ، کیپد شماره گیری ، میکروفون ، اسپیکر و کانکتور های ورودی و خروجی از اصلی ترین اجزای اینترکام تحت شبکه هستند.
بازکردن درب یا هر اقدام کنترلی دیگری که بتوان از طریق آن به یک وسیله دیگر دستور داد را می توان از طریق رله های اینترکام های تحت شبکه انجام داد. بر حسب نوع اینترکام تعداد این رله ها متغیر هستند.

مزایای استفاده از پیجینگ تحت شبکه
• توسعه پذیر بودن بدون محدودیت
• سهولت نصب و استفاده
• قابلیت اتصال به تلفن سانترال
• کاهش کابل کشی
• مدیریت آسان