تولیدی و صنعتی پارس سیستم دلتا (ثبت 281277)

سیستم پیجینگ کارخانه

سیستم پیجینگ کارخانه
1401/01/17 توسط سیروس رضائی
به اشتراک گذاری در:

سیستم پیجینگ کارخانه

امروزه پیشرفت تکنولوژی امکانات جدیدی را در اختیار افراد قرار داده است. از جمله این امکانات می‌توان به سیستم پیجینگ کارخانه اشاره کرد که کاربرد آن به حدی گسترده می‌باشد که آشنایی با آن برای همه مدیران و مالکین کارخانجات و واحد های تولیدی لازم و ضروری است. ممکن است برخی از افراد به طور کامل با پیجینگ و کارایی آن آشنایی نداشته باشند، برای توضیح می‌توان گفت سیستم پیجینگ کارخانه به یک مجموعه از بلندگو‌ها ، آمپلی فایر ها ، اینترکام ها ، میکروفون ها و تلفن های صنعتی گفته می‌شود که مدیریت همه آنها به صورت مشترک با استفاده از یک سیستم مرکزی قابل انجام است. سیستم پیجینگ کارخانه در صورتی که به درستی طراحی شده باشد می تواند به سیستم های هشدار و اعلام حریق نیز متصل شود. 

برای بررسی کالاهای مورد نیاز سیستم پیجینگ می توانید اینجا کلیک کنید 


نصب و راه اندازی سیستم صوتی کارخانه، راه و روش خاص خود را دارد. به بیانی بهتر می‌توان گفت یک کار تخصصی محسوب می‌شود و برای اجرای صحیح آن باید از شرکت هایی که در این زمینه مهارت و تجربه کافی را ندارد، کمک بگیرید‌. در این مقاله به توضیح بیشتر در مورد سیستم صوتی کارخانه می‌پردازیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این مورد و آشنایی با نحوه کارکرد سیستم پیجینگ تا پایان این مقاله با ما همراه باشید‌. 

 

 

سیستم پیجینگ :
در محیط‌های مختلف به خصوص محیط‌های شلوغ و بزرگ نحوه صحیح ارتباط برقرار کردن از اهمیت بالایی برخوردار است. از جمله این مکان‌ها می‌توان به محیط های تولیدی ، کارخانه ها و صنعتی اشاره کرد. در کل می‌توان گفت مکان‌هایی برای نصب سیستم پیجینگ مورد نظر است که در آنها نیاز به اطلاع رسانی عمومی ،  هشدار ، پخش اذان وپخش  پیغام های صوتی و موسیقی است. همین امر یعنی ضرورت اطلاع رسانی عمومی سبب شده تا روزانه به اهمیت استفاده از سیستم پیجینگ افزوده شود. نحوه کار سیستم پیجینگ بر خلاف طراحی آن پیچیده  نیست چون عملکرد آن باید برای هر فردی در هر سطحی آسان و ملموس باشد . 


عملکرد سیستم پیجینگ کارخانه به این صورت می‌باشد که صدا را از طریق اینترکام ، میکروفون ، تلفن و یا سایر ادواتی که امکان تولید صدا دارند دریافت می‌کند، سپس با استفاده از تکنولوژی خاصی صدا دریافت شده را تقویت می‌کند. در نهایت هم صدا تقویت شده و از طریق بلندگوها در زون ها و یا محیط های از قبل مشخص شده، پخش می‌شود. 
اگر بخواهیم در مورد هدف کلی استفاده از سیستم پیجینگ توضیح دهیم، می‌توان گفت که هدف اصلی استفاده از آن تقویت صدا در کنار افزایش وضوح وکیفیت و همچنین زمانبندی پخش آن است. سیستم پیجینگ از جمله پیجینگ کارخانه انواع مختلفی دارد‌. در ادامه به توضیح بیشتر در مورد اجزای سیستم پیجینگ می‌پردازیم. 

 

اجزای سیستم پیجینگ:
بلندگو های سقفی ، ستونی یا شیپوری: اولین جزء سیستم پیجینگ کارخانه که قصد توضیح در مورد آن را داریم، بلندگو ها هستند. بلندگو ها مهمترین عنصر پخش در سیستم پیجینگ کارخانه است که متناسب با بخش های مختلف ازآن استفاده می کنیم . بلندگو های سقفی که در بخش های اداری کارخانه ، بلندگو های ستونی در بخش های کم صدا مثل انبارها و بلندگو های شیپوری که در سالن های تولید به کار می رود. 


البته از نام این دسته به راحتی قابل حدس است که محل صحیح برای نصب آنها کجاست. این بلندگوها به نوعی یک سیستم خروجی برای سیستم صوتی کارخانه محسوب می‌شوند. قابلیت تولید و نصب به صورت افقی و عمودی را دارند و از این جهت هیچ محدودیتی برای آنها وجود ندارد‌. ناگفته نماند که در برخی موارد بنا به دلایل مختلفی مثلا قرار گیری در محیط های پیرامونی و یا بیرونی کارخانه ممکن است این بلندگو های از نوع ضد آب مورد استفاده قرار گیرند. 


بلندگوهای سقفی به راحتی بر روی سقف مکان بخش های اداری کارخانه، قابل نصب است. بلندگوی سقفی سقفی در دو مدل تولید می‌شود. یه مدل آن به صورت توکار نصب می‌شود و نوع دوم آن هم نصب به صورت روکار.  مدل توکار این نوع بلندگو به نحوی طراحی شده است که که سیم کشی آن درون سقف کاذب اجرا شود. این نوع بلند گو پخش صدای یکنواختی دارد و در مکان‌های سرپوشیده و آرام مورد استفاده قرار می گیرد. 

 

یکی از پرکاربردترین دستگاه‌های خروجی سیستم پیجینگ کارخانه مربوط به بلندگوهای شیپوری است‌. از بلندگو شیپوری تحت عنوان بلندگو هورون نیز یاد می‌شود. کاربرد اصلی این نوع بلندگو برای مکان‌های بزرگ و شلوغ است. منظور از شلوغی بیشتر مربوط به صداهای نویزی است که از دستگاه های تولید و یا تراشیدگی ، خم ، جوش و ریختگی مواد تولیدی ایجاد می شود.  

 


اگر در خصوص قدرت پرتاپ در این نوع بلندگو سوال دارید، بهتر است به این نکته اشاره شود که بلندگو شیپوری از قدرت پرتاب بالایی برخوردار است. بلند گو شیپوری دارای دو مدل است‌. دو مدل آن شامل مدل اهمی و مدل ولتی می‌شود. تفاوت این دو مدل بلندگو هم در یک قطعه‌ای است که درون آنها کاربرد دارد. اگر در روند تولید بلندگو شیپوری از ترانس مچینگ استفاده شود، در نهایت بلندگو ولتی ساخته می‌شود، در غیر این صورت به بلندگوی تولید شده، بلند گو اهمی گفته می‌شود. به طور کلی در خصوص تفاوت این دو نوع بلندگو با یکدیگر می‌توان گفت که بلندگو شیپوری ولتی در مقایسه با بلندگو شیپوری اهمی یک ترانس بیشتر دارد و وظیفه اصلی ترانس انتقال صدا برای فواصل طولانی تر است. بلندگو های تحت شبکه با توجه به داشتن آمپلی فایر داخلی نیاز به ترانس و آمپلی فایر مستقل ندارند. ولی منظور از آمپلی فایر مستقل چیست ؟ در ادامه به آن می پردازیم. 

 

 

آمپلی فایر: آمپلی فایر هم به نوعی دستگاهی است که به جهت تقویت صدا در سیستم صوتی کارخانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. در سیستم های صوتی آنالوگ می بایست برای تقویت صدا از آمپلی فایری مستقل استفاده کرد تا صدای دریافتی را به صورت مستقل دریافت و تقویت کند و برای بلندگو ها ارسال نماید. 
 این سیستم متشکل از اجزا و قطعات مختلفی است. همانگونه که می‌دانید، وقتیکه یک سیستم از اجزای مختلفی تشکیل شده باشد، کیفیت و درست کار کردن آن در گرو این است که تمام اجزای تشکیل دهنده آن با کیفیت باشند و به درستی کار کنند. در خصوص آمپلی فایر هم این موضوع صادق است. کیفیت و کارکرد صحیح آمپلی فایر در گرو کیفیت قطعات تشکیل دهنده آن است. برای انتخاب آمپلی فایر مناسب بهتر است به نوع و توان بلندگوی استفاده شده توجه کنید‌. آمپلی فایرها از تنوع بالایی برخوردار هستند و مشتری باید با توجه به خواسته خود، نوع مناسب آن را انتخاب کند. 
میکروفون: میکروفون‌ها یکی از متداولترین پایانه ها یا ابزار ورودی صدا در سیستم پیجینگ کارخانه است. میکروفون سیمی آنالوگ و تحت شبکه دو نوع اصلی میکروفون هستند. البته تقسیم بندی های دیگری مثل تعداد دکمه ها ، ورودی و خروجی های میکروفون و داشتن میله ی گردن غازی هم تنوع های دیگری هستند که در ذیل دو تنع اصلی هستند. در بین این میکروفون ها می‌توان گفت، میکروفون رو میزی تک دکمه از محبوبیت بیشتری برخوردار است و به طور کلی در سیستم صوتی کارخانه پر کاربرد‌تر محسوب می‌شود.

 


 از این نوع میکروفون بیشتر برای سیستم‌های فراخوان استفاده می‌شود. در دکمه ی میکروفون‌ها معمولا از یک لامپ ال ای دی استفاده می‌شود. این لامپ ال ای دی استفاده شده دارای قابلیت روشن و خاموش شدن است، از این طریق به راحتی می‌توان متوجه شد که میکروفون روشن است یا خاموش. 

 

سیستم‌ پیجینگ کارخانه:
همانگونه که می‌دانید کارخانه از جمله مکان‌های بزرگ و شلوغ محسوب می‌شود. در کارخانه همزمان چندین نفر در قسمت‌های مختلف مشغول به کار هستند، از طرفی دیگر وجود صداهای مختلف در محیط کارخانه سبب شده تا پخش صدا در کارخانه به جهت اطلاع رسانی یکنواخت و عمومی از اهمیت بالایی برخوردار باشد. به همین دلیل در محیط‌های کارخانه‌ای به منظور برقرار ارتباط بهتر و موثرتر از سیستم پیجینگ صنعتی یا همان سیستم پیجینگ کارخانه‌ای استفاده می‌شود. برای انتخاب سیستم پیجینگ کارخانه باید نکات زیادی را در نظر بگیرید. توجه به همه نکات سبب می‌شود تا انتخاب بهتری داشته باشید و پخش صدا در کارخانه هم با وضوح و کیفیت بیشتری انجام شود. از جمله نکات مورد توجه جهت انتخاب سیستم پیجینگ کارخانه می‌توان به توجه به متراژ و ابعاد قسمت‌های مختلف کارخانه اشاره کرد. به جهت پخش یکنواخت صدا در قسمت‌های مختلف کارخانه از سیستم پیجینگ صنعتی استفاده می‌شود. بلندگوهای استفاده شده در هر قسمت هم باید متناسب با ابعاد و متراژ همان قسمت باشد. به این ترتیب صدا یکنواخت و متناسب پخش می‌شود. از طرفی وضوح و کیفیت صدا هم‌ بیشتر است. 

برای بررسی کالاهای مورد نیاز سیستم پیجینگ می توانید اینجا کلیک کنید 

پس در کل می‌توان گفت هدف اصلی استفاده از سیستم صوتی کارخانه این است که ارتباط به صورت موثر، قوی، باکیفیت و مطمئن تر برقرار شود. در اصطلاح مهندسی به این تقویت کردن صدا پیجینگ گفته می‌شود. پیجینگ کارخانه هم همان سیستم صوتی است که طراحی آن متناسب برای استفاده در فضای کارخانه است. سیستم صوت در کارخانجات کاربردهای متفاوتی دارد. رایج‌ترین کاربرد آن برقرای ارتباط بین بخش‌های مختلف کارخانه است. از طرفی دیگر برای اطلاع رسانی عمومی هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. سیستم پیجینگ تنوع بالایی دارد. برای هر کارخانه نیاز به خریداری سیستم مناسب همان کارخانه است. سیستمی که متناسب با ابعاد و فضا و نوع کاربریکارخانه باشد.

 


به عنوان سخن پایانی باید گفت در این مقاله به توضیح بیشتر در مورد سیستم پیجینگ کارخانه پرداختیم. دانستید که هدف اصلی استفاده از این سیستم‌ها این است که در مکان‌های شلوغ یا بزرگ ، صدا به طور یکنواخت پخش شود و در بحرانی ترین شرایط امکان فراخوانی و یا پخش هشدار داشته باشیم. این دسته از سیستم‌ها علاوه بر تقویت صدا کیفیت آن را نیز افزایش می‌دهند. در این خصوص بهتر است بدانید که اگر قصد دارید تا سیستم را در فضای باز نصب کنید، حتما از سیستم‌ پیجینگ ضد آب استفاده کنید تا از مقاومت بیشتری برخوردار باشد.

برای مطالعه بیشتر به لینک های زیر مراجعه کنید:

لیست مقالات : بیش از صد مقاله در حوزه سیستم های پیجینگ

راهنمای سیستم پیجینگ 

راهنمای آمپلی فایر تحت شبکه 

راهنمای بلندگوهای تحت شبکه

راهنمای اینترکام تحت شبکه 

راهنمای تلفن صنعتی  

نسل سوم پردازنده‌های زِئوُن اینتل

نسل سوم پردازنده‌های زِئوُن اینتل
1401/01/17 توسط سیروس رضائی
به اشتراک گذاری در:

نسل سوم پردازنده‌های زِئوُن اینتل


توانمندسازی و تحول در عصر داده‌گرائی
در دوران انقلاب دیجیتال، گرایش‌های مخرب و نو ظهور فناوری به صورت روز افزونی بر روی اقتصاد کشورهای جهان تاثیر می‌گذارند. از زمانی که ما وارد دهه جدید شده‌ایم، شرکت‌ها وابستگی زیادی به خلق و یا توانائی خلق محصولات، تجربه‌های کاربری و خدمات دیجیتالی و یا توانمند شده توسط کنترل‌های دیجیتالی دارند و شرکت‌های بزرگ سعی کرده‌اند که از پیشرفت‌های به دست آمده در فناوری‌های دیجیتالی استفاده کنند و مدل‌هائی را برای کسب و کار خودشان به کار ببرند که به موفقیت و قدرتمند تر شدن بیشتر آن‌ها بینجامد.


 این تحول جهانی و عمومی، سبب شده است که نیاز به تجهیزات پردازشی، ارتباطات شبکه‌ای و نیز ذخیره‌سازی به شکل انعطاف‌پذیر افزایش چشمگیری پیدا کند. جریان‌های کاری آینده نیازمند زیرساخت‌هائی هستند که بتوانند بدون هیچ مشکلی برای پاسخگوئی به عملکردهای متنوع و گسترده مقیاس‌پذیر باشند. رشد شتابناک تولید داده و مصرف آن و نیز سرعت قابل توجه در ایجاد زیرساخت‌های ابری ، شبکه‌های نسل پنجم (5G)، و نیز درخواست زیاد برای محاسبات با سرعت بالا (HPC)  در کنار بهره‌گیری از هوش مصنوعی (AI)  سبب شده است که شکل مراکز داده و دیتاسنترهای ما به شدت نسبت به گذشته متفاوت باشد و ما اکنون با دیتاسنترهای آینده گرائی روبرو هستیم که می‌توانند به سرعت و انعطاف‌پذیری به تغییرات پاسخ داده و مقیاس‌پذیری مناسبی را در اختیار ما قرار دهند.


پلتفرم Intel Xeon Scalable یک پایه بسیار قوی را برای گام برداشتن به سمت دیتاسنتری چابک و مقیاس‌پذیر را در اختیار شما قرار می‌دهند. طراحی این پردازنده‌ها به شکل کامل دگرگونه شده است، اکنون یک مجموعه از فناوری‌های مبتکرانه در این سری از پردازنده‌های اینتل به کار رفته است که سبب شده است توان محاسباتی، ذخیره‌سازی، بهره‌گیری از حافظه‌ها، شبکه بندی و امنیت در آن‌ها افزایش پیدا کنند. شرکت‌ها، مراکز پردازش داده ابری، ارائه کننده سرویس‌های مخابراتی اکنون می‌توانند با فناوری‌های نوآورانه و قدرتمندی روبرو باشند که بسیار آینده‌گرا  هستند و یک پلتفرم واقعاً همه کاره را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد.


افزایش کارآمدی بیشتر و هزینه‌های مالکیت (TCO) کمتر
در تمامی زیرساخت‌ها، از زیرساخت‌های سازمانی گرفته تا زیرساخت‌هائی که برای محاسبات فنی و تکنیکی ایجاد می‌شوند، پلتفرم Xeon Scalable به عنوان بهترین ابزار پردازش برای مدرن‌سازی دیتاسنتر طراحی شده است تا بتواند با کمتری هزینه‌های مالکیت (TCO)  بهترین عملکرد عملیاتی را در اختیار ما قرار دهد و بهره وری کارکنان را به حداکثر برساند. سیستم‌هائی که بر اساس پلتفرم Xeon Scalable ساخته شده‌اند، برای ارائه سرویس‌های چابک، با عملکرد بهینه و قابلیت‌های ساختار شکن طراحی می‌گردند.


عملکرد فراگیر برای رسیدن به دید بهتر
نسل سوم پردازنده‌های Intel Xeon Scalable جزء پرچمداران صنعت پردازنده‌ها در بخش خود هستند، آن‌ها با استفاده از هوش مصنوعی خود می‌توانند جریان کاری را به بهترین شکل بهینه‌سازی کنند، عملکرد بودن وقفه‌ای را ارائه کنند و در نتیجه بر روی نرخ پردازش و انتقال داه‌ها تاثیرگذار باشند، این امیتازها و برتری فضاهای چندگانه ابری تا لبه و هسته شبکه را شامل می‌شود.


•    بهبود عملکرد: در این پردازنده‌ها از تعداد بیشتر هسته‌های و فناوری چند سوکته استفاده شده است که در نتیجه امکان افزایش 28 هسته به ازای هر پردازنده به دست آمده است، و می‌توان در یک ساختار هشت سوکته به توان پردازشی 224 هسته دست پیدا کرد. این به معنای شتاب و توان بالاتر عملیاتی در مقایسه با نسل دوم پردازنده‌های Xeon Scalable است.


•    بهبود توان یادگیری عمیق اینتل (Intel Boost) با بهره‌گیری از VNNI و bfloat16: با استفاده از فناوری Intel Deep learning Boost که اولین نوع پشتیبان دستورات سری x86 برای Brain Floating Point 16-bit (موسم به bFloat16) و دستورهای بردار شبکه عصبی ( VNNI) است، امکان مداخله هوش مصنوعی در مدیریت پردازنده و یادگیری بر مبنای عملکرد بهبود یافته است و اکنون عملکرد یادگیری هوش مصنوعی در این نسل از پردازنده‌ها به‌اندازه 1.93% نسبت به پردازنده‌های نسل قبل بهبود یافته است [1].


•    بهره‌گیری از مسیرهای فرا ارتباطی اینتل (Intel Ultra Path Interconnect موسوم به Intel UPI): اکنون کانال‌های ارتباطی Intel UPI در این پردازنده‌ها به شش مورد افزایش پیدا کرده‌اند و این مورد سبب افزایش مقیاس‌پذیری پلتفرم و بهبود پهنای باند داخلی CPU برای جریان‌های کاری ورودی و خروجی سنگین به نسبت نسل‌های قبل است. این امر سبب ایجاد یک توازن عالی میان توان عملیاتی بهبود یافته و کارآمدی مصرف انرژی می‌شود.


•    افزایش سرعت و ظرفیت بهره‌گیری از حافظه‌های رم DDR4: زیر سیستم‌های حافظه رم در این سری از پردازنده‌ها افزایش و بهبود زیادی پیدا کرده‌اند، اکنون شش کانال با مشخصات DDR4-3200MT و 16Gb DIMMs در اختیار کاربران قرار گرفته است که می‌تواند به ازای هر سوکت یک حافظه رم 256GB DDR4 DIMMs را پشتیبانی کند. 


•    بهره‌گیری از بردار توسعه پیشرفته 512 اینتل (Intel AVX-512): فناوری Intel AVX-512 سبب بهبود چشمگیر عملکرد و توان عملیاتی برای بیشتر وظایف محاسباتی مورد تقاضا می‌شود، که می‌توان به فرایندهای مدل‌سازی، شبیه‌سازی، تحلیل داده‌ها، یادگیری ماشینی، فشرده‌سازی داده‌ها، بصری‌سازی، و ساخت محتوای دیجیتالی اشاره کرد. اکنون امکان استفاده دو مجموعه دستور Fused Multiply Add (FMA) در پردازنده‌های سری Intel Xeon Gold 5300 وجود دارد.


•    پشتیبانی از حافظه‌های حالت جامد Intel Optane SSD و Intel QLC 3D NAND SSD: با در هم آمیختن توان عملیاتی بالا، تاخیر پائین، کیفیت سرویس بیشتر، و تحمل فوق‌العاده در جلوگیری از ایجاد گلوگاه‌ها، اکنون یک ترکیب پیشرو در صنعت ذخیره‌سازی در اختیار شماست. با استفاده از ارتباطات داخلی NVMe با تاخیر پائین، نرم‌افزارهای ذخیره‌سازی با اضافه با بسیار کم با فناروی Intel و نیز بهره‌گیری از فناوری پیشرفته TLC 3D NAND، تمام حافظه‌های حالت جامد (SSD) سری‌های D7-P5500 و P5600 این قابلیت را دارند که بتوانند ورودی و خروجی (I/O) مورد نیاز برای جریان‌های کاری سنگین هوش منصوعی در دیتاسنترها و نیز بخش‌هائی که در لبه شبکه قرار دارند را تامین کنند.

 

افزاش 1.93 برابری عملکرد یادگیری هوش مصنوعی برای طبقه بندی تصاویر به نسبت نسل‌های قبلی [1]
افزایش 1.92 برابری تحلیل داده‌ها ابری به نسب پلتفرم‌های 4 سوکته پنج سال قبل


انعطاف‌پذیری برای کسب و کارها
نسل سوم پردازنده‌های Intel Xeon Scalable توانسته‌اند امینت سخت‌افزاری خود را بسیار بهبود ببخشند، این مسئله به جلوگیری از حمله‌های خرابکارانه اکسپولئیتی  در مدیریت یکپارچه جریان‌های کاری کمک می‌کند، همچنین بار اضافه پردازشی و عملکری این دسته از پردازنده‌ها کاهش می‌یابد. اکنون امنیت سرویس بالاتر در کنار دسترس‌پذیری بهتر و همچنین رمزنگاری با کیفیت در، هم در حالت استراحت، هم در حالت استفاده و هم در حالت تعویض جریان در اختیار ماست.


    استفاده از فریمورر انعطاف‌پذیر پلتفرم جدید اینتل (Intel PFR): در این پلتفرم‌ها از یک راهکار مبتنی بر FPGA استفاده شده است که می‌تواند از فریمور پلتفرم محافظ کرده، مشکلات را مشخص کند و در نتیجه به خوبی به حالت سالم قبلی بازگردد.


•    فناوری‌های الزامی امنیتی شرکت اینتیل و کتابخانه‌های امنیتی اینتل برای دیتاسنترها: با استفاده از این کتابخانه‌ها و دستورالعمل‌های الزامی شرکت اینتل، امنیت، اعتمادپذیری و کنترل فضاهای ابری با استفاده از فناوری تقویت شده سخت‌افزاری Root of Trust، بهبود یافته است.


•    فناوری دستیار سریع یکپارچه شده اینتل (Intel QAT): اکنون شتابدهی سخت‌افزاری مبتنی بر چیپ ست برای جریان‌های کاری فشرده و در حال ازدیاد به کار گرفته می‌شود، که این کار سبب می‌شود که کارآمدی بسیار بیشتری در اختیار ما قرار گیرد در عین حال انتقال، حفاظت داده‌ها بر روی سرور، استوریج و زیرساخت‌های شبکه به سرعت 100GB/s انجام می‌شود [3]. این فناوری بر روی چیپ ست‌های سری Intel C620A به کار گرفته شده است.


حافظه‌های Intel Optane Persistent سری 200
سری جدید حافظه‌های Intel Optane Persistent سری 200، یک نقطه عطف فناوری را در ساختارهای خودشان نشان می‌دهند. تمام پردازند‌های نسل سوم Intel Xeon Scalable با این فناوری ارائه شده‌اند. این فناوری به بهینه‌سازی جریان کار کمک می‌کنند و سبب می‌شوند که کسب و کار بتوانند دیدگاه‌های بهتری را نسبت به داده‌ها، فضای ابری، و بانک‌های داده خودشان داشته باشند و بتوان تحلیل‌های بهتری را در درون حافظه پردازنده انجام داد.
در مقایسه با نسل اول حافظه‌های Intel Optane persistent سری 200، به طور متوسط 25% پهنای باند بیشتری را در اختیار شما قرار می‌دهند. 
برای اطلاعات بیشتر به آدرس اینترنتی: intel.com/selectsolutions مراجعه کنید.


ارائه چابکی در سرویس
نسل سوم پلتفرم Intel Xeon Scalable با خود مجموعه کاملی از فناوری‌های نوآورانه و نیز بهبودهای سخت‌افزاری مرتبط به مجازی‌سازی در بخش محاسبات، شبکه، ذخیره‌سازی، حافظه‌های مقاوم (Persistent Memories) را آورده‌اند که سبب کاهش هزینه انرژی، انعطاف‌پذیری و مقیاس‌پذیری در فضای ابری چندگانه کمک می‌کند. آنها کمک میکند که تجربه‌های شگفت انگیز کاربری برای کسب و کارهای با مدل کسب و کار به کسب و کار (B2B)  و کسب و کار به مصرف کنند (B2C)  خلق شود.


•    فناوری Intel Speed Select: این فناوری مجموعه‌ای از پیکربندی‌های داخلی پردازنده است. فناوری Intel Speed ̣Select (یا Intel SST) این امکان را فراهم آورده است که بتوان منابع پردازشی را برای بهبود عملکرد و جریان کاری، افزایش بهره‌گیری و کمک به بهینه‌سازی TCO، بهینه کرد. این فناوری بر حسب انتخاب شما بر روی تمام پردازنده‌های نسل سوم Intel Xeon Scalable در دسترس است.


•    پشتیبانی از حافظه‌های Intel Optane Persistent 200 Series (Intel Optane PMem): این سری از حافظه‌ها سازگاری عالی با فناوری DRAM دارند و در نتیجه می‌توانند افزایش قابل ملاحظه‌ای را در مدیریت و ظرفیت جریان کاری و سرویس ارائه شده فراهم آورند. با قابلیت‌های ماژولار امکان افزایش این حافظه‌ها تا 512GB فراهم شده است و حافظه‌های Intel Optane Persistent 200 Series اکنون می‌توانند از طرف طراحی‌های چهار سوکته که از پردازنده‌های Intel Xeon Scalable نسل سوم استفاده می‌کنند پشتیبانی شوند و در نتیجه امکان افزایش طرفیت حافظه تا 3TB با استفاه از حافظه‌های Persistent به ازای هر سوکت مهیا می‌گردد.

•    برای افزایش توان عملیاتی و ظرفیت حافظه سیستم: حافظه‌های Intel Optane Persistent سری 200 می‌تواند به صورت متوسط تا 25% پهنای باند بیشتر را در اختیار ما قرار دهد.


•    فناوری مدیریت زیرساخت اینتل (Intel IMT): فناوری‌های مدیریت زیرساخت شرکت اینتل شامل فناوری Intel Resource Director (Intel RD) و فناوری‌های Intel Virtualization (Intel VT-x) می‌شود که برای تشخیص، گزارش‌گیری و پیکربندی در سطح پلتفرم به کار گرفته می‌شوند. این توانائی بهبود یافته در نظارت، مدیریت و کنترل سخت‌افزار می‌تواند به بهره‌گیری بهتر دیتاسنتر، کارآمدی بیشتر و امنیت بالاتر کمک کند.

•    فناوری Application Device Qeues (ADQ): این فناوری، یک فناوری منبع باز است که بر روی کارت‌های شبکه Intel Ethernet سری 800 به کار گرفته شده است. فناوری ADQ امکان تعریف اپلیکیشن، صف‌های غیرشمارشی، ترافیک‌های داده هموارتر را مهیا می‌کند، این به خاطر آن است که در اینجا هیچ بخشی از ترافیک با صف‌های دیگر به اشتراک گذاشته نمی‌شوند.


•    فناوری Intel Startix 10 NX FPGA: این فناوری به هدف کاربردهای و اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی طراحی گردیده است که به صورت همزمان باید در چندین گره ارزیابی‌های خودشان را انجام دهند. فناوری Intel Startix 10 NX FPGA عملکرد فوق العاده‌ای را بر جریان‌های کاری مانند پردازش زبان عصبی و تشخیص خطاهای مالی فراهم می‌آورند. اکنون پردازش‌های هوش مصنوعی، ماتریکس‌های شتاب دهی شده و عملیات‌های برداری با استفاده از پکیج داخلی با پهنای باند بالاتر و یکپارچه شده انجام می‌گردند که می‌تواند شبکه بندی و عملکرد بالا و یکپارچه‌ای را در اختیار ما قرار دهد. این FPGA انعطاف‌پذیر می‌تواند بر حسب تغییرات و مقیاس برنامه ریزی مجدد و بهینه‌سازی گردد.


زمان سریعتر برای حجم بالاتر داده با استفاده از راهکار Intel Select
در دنیای دیتاسنترهای پیچیده امروزی، زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، به نحوی نیستند که بتوان یک راهکار مناسب را برای تمام موقعیت‌ها ارائه داد. راهکارهای Intel ̣Select با استفاده از ارائه معیارهای آزموده شده قوی و ارائه راهکاری بهینه شده برای عمل در دنیای واقعی، کارهای حدسی و گمانی را از فرایند کار حذف کرده است. این راهکارها امکان توسعه زیرساخت‌هائی که از پردازنده Intel Xenn برای جریان‌های کار بحرانی در تحلیل‌های پیشرفته، فضاهای ابری ترکیبی، استوریج‌ها و ارتباطات شبکه استفاده می‌کنند را شتاب می‌بخشند.


راهکارهای Intel ̣Select به وسیله همکاران شرکت در زمینه راهکارها ارائه می‌شود که همگی تحت شرایط کنترل کیفی دقیق در زمینه عملکرد و امنیت قرار گرفته‌اند.
برای آگاهی بیشتر درباره راهکارها Intel ̣Select در نسل سوم پردازنده‌های Intel Xeon Scalable به آدرس اینترنتی : intel.com/selectsolutions مراجعه کنید.


عملکرد هوش مصنوعی داخلی در کنار افزایش چشمگیر یادگیری عمیق اینتل، اکنون Bfload16 نیز اضافه گردیده است
اکتشافات علمی امروزه به وسیله الگوریتم‌های گوناگون انجام می‌گردند، اکنون منابع حجیم داده و نیز نحوه محاسبه و ذخیره‌سازی آن‌ها پیشرفت‌های شگفتی داشته‌اند. یادگیری ماشینی، یادگیری عمیق و هوش مصنوعی، قابلیت‌های زیادی در زمینه محاسبات سیل داده‌هائی که از نسل بعدی اپلیکیشن‌ها نظیر سیستم‌های خودکار یا اتوموبیل‌های خودران سرازیر موی شوند را ارائه کرده‌اند.


نسل سوم پردازنده‌های Intel Xeon Scalable اساساً برای انعطاف‌پذیری و اجرای جریان‌های کاری پیچیده بر روی همان زیر ساخت سخت‌افزاری که اکنون در اختیار دارید طراحی و ساخته شده است. اکنون فابلیت‌هائی نظیر Intel Deep Learning Boost در کنار اولین مجموعه دستورات x86 قرار گرفته‌اند که می‌توانند از فرمت عددی Brain Floating Point 16-bit با نام اختصاری Bfloat16 و دستورالعمل‌های شبکه عصبی برداری (VNNI) پشتیبانی کنند، در اختیار شماست. ترکیب همه این موارد با همدیگر سبب بهبود بهره‌گیری از هوش مصنوعی و عملکرد یادگیری در این نسل از پردازنده‌ها شده است. اکنون توان یادگیری به میزان 1.93 برابر و عملکرد هوش مصنوعی به میزان 1.87 برابر به نسبت نسل‌های قبل برای فعالیت‌هائی نظیر طبقه‌بندی تصاویر بهبود یافته است. با این افزایش عملکرد اکنون می‌توان از پردازش bfload16 برای جریان‌های کاری در مراقبت‌های پزشکی، سرویس‌های مالی و خرده فروشی‌ها که در آن‌ها توان عملیاتی و دقت بسیار مهم هستند، بهره گرفت. همچنین از این فناوری می‌توان در فعالیت‌هائی نظیر بینائی ماشینی، پردازش زبان عصبی (NLP) و یادگیری تقویت شده (RL) استفاده کرد. فناوری Intel Deep Learning Boost در کنار Bfloat16 می‌تواند تا 107 برابر قدرت پردازش بهتر برای پردازش‌های زبانی عصبی به نسبت نسل‌های قبل را دراختیار شما قرار دهد. سومین نسل از پردازنده‌های Intel Xeon Scalable به آمادگی و بهره‌گیری بیشتر هوش مصنوعی در دیتاسنترها و همچنینلبه و هسته شبکه کمک می‌کند.


بخش‌ها                
خرده فروشی    سرویس‌های مالی    مراقبت‌های سلامتی    سرویس دهنده گان سرویس‌های ابری    سازمان‌ها و دولت‌ها

افزیش 1.87 برابر عملکرد مدیریتی هوش مصنوعی برای طبقه بندی تصاویر نسل‌های قبل [5]

افزایش 1.7 برابر عملکرد یادگیری هوش مصنوعی برای پردازش زبان عصبی نسبت به نسل‌های قبل [6]

افزایش 1.9 برابری عملکرد مدیریتی هوش مصنوعی برای پردازش‌های زبان طبیعی به نسب نسل‌های قبل

    نکات برجسته درباره هوش مصنوعی:
•    پردازنده‌های Intel Xeon Platinum 8300
•    حافظه‌های Intel Optane Persistent 200 Series
•    بهبود عملکرد رم‌های DDR4 در رسیدن به حد تراکنش 3200MT/s
•    فناوری Intel Deep Learning Boost، اکنون در کنار Bfloat16
•    بهره‌گیری از Intel Ultra Path interconnect بیشتر، به نسبت نسل‌های قبل
•    بهره‌گیری از فناوری Intel Advanced Vector Extensions 512
•    بهره‌گیری از معماری تداخل رشته‌هاست Intel Omni-Path
•    پشتیبانی از حافظه‌های Intel Optane SSD


برای آگاهی بیشتر درباره عملکرد هوش مصنوعی به کار رفته در پردازنده‌های اینتل و افزایش عملکرد در سری پردازنده‌های نسل سوم Intel Xeon Scalable به آدرس اینترنتی ai.intel.com مراجعه کنید.


ارائه عملکرد پیش-گره (Per-node) بهبود یافته برای فضای ابری، تحلیل‌ها و ماموریت‌های حساس
مشتریان شرکت اینتل که دارای فضاهای ابرای و سازمانی هستند، به خاطر حجم فوق‌العاده و انفجای جریان‌های داده‌ای که به سمت آن‌ها سرازیر می‌شوند و انجام تحلیل‌های به موقع و درست که به ایجاد ابتکارات و نوآوری‌ها در کسب و کار آن‌ها منتج می‌شود، به زانو در آمده‌اند. اپلیکیشن‌های سنتی و نو ظهور در سازمان‌ها، مانند نرم‌افزارهای تحلیل، یادگیری ماشینی، پردازش‌های با عملکرد بالا (HPC) و ماموریت حساس، نیازمند سطح جدید از توان‌های پردازشی هستند که بتوانند این حجم داد را مدیریت، ذخیره‌سازی و طبقه‌بندی نمایند. دیتاسنترهای مدرن باید دارای معماری‌های و روش‌های ابتکاری جدیدی باشند که بتوانند به صورت انعطاف‌پذیری سرویس‌های تازه‌ای را ارائه دهند و نرخ TCO زیر ساخت را نیز بهبود ببخشند. این در حالی است که دیتاسنترهای امروزی یکپارچه‌تر، در حال گسترش دائمی بود و از سیستم‌های خود مدیریتی و ترکیبی بهره می‌گیرند.


پلتفرم Intel Xeon Scalable توانسته است که نسل بعدی قابلیت‌های کسب و کارها را از طریق یک پلتفرم آینده‌نگر ارائه کند. این پلتفرم می‌تواند در محیط‌های ابری – ترکیبی و فضاهای مملو از داده به کار گرفته شود و در عین حال به بهبود هر روزه عملیات‌ها نیز کمک کند. این پلتفرم همه کار سطح جدیدی از عملکرد و محاسبات، هماهنگی با ورودی و خروجی‌های پیشرفته حافظه، افزایش فوق العاده در دریافت‌های محاسباتی و تاخیر حداقلی در کاربردهای گوناگون را ارائه کرده است. اکنون با ترکیب حافظه Optane SSD و Intel QLC 3D NAND SSD امکان مدیریت حجم بالائی از داده‌ها در فضای ذخیره‌سازی، کش و حافظه‌های رم فراهم آمده است. پلتفرم‌هائی که بر مبنای Intel Xeon Scalable ارائه می‌شوند، آمده‌اند که تقاضاهای گسترده و عظیم مدیریت داده در عصر فضاهای ابری و داده را مدیریت کنند.


بخش‌ها                    
سرویس‌های مالی    نفت و گاز    علوم زیستی    کارخانه جات    ارائه کنندگان سرویس‌های ابری    سازمان‌ها و دولت‌ها

افزایش توان پردازشی 1.98 برابری در تراکنش‌های OLTP دیتابیس‌ها به ازای هر دقیقه به نسبت پلتفرم‌های چهار سوکته پنج سال قبل [8]    نکات برجسته برای نو آوری‌های ابری:
•    پردازنده‌های Intel Xeon Platinum 8300 و Gold 6300
•    حافظه‌های Intel Optane Persistent 200 Series
•    استفاده بیشتر از Intel Ultra Path Interconnect به نسبت نسل‌های قبل
•    بهره‌گیری از فناوریIntel Deep Learning Boost اکنون با استفاده از Bfloat16
•    افزایش 224 هسته به ازای هر گره در پیکربندی‌های 4 سوکته
•    بهره‌گیری Intel Advanced Vector Extensions 512 اکنون با دو FMA در پردازنده‌های Intel Xeon Gold 5300
•    معماری تداخل رشته‌هاست Intel Omni-path
•    حافظه‌های Intel Optane SSD


برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه مزایای پردازنده‌های Intel Xeon Scalable نسل سوم در فضاهای ابری، تحلیل‌ها و انجام ماموریت‌های حساسا به آدرس اینترنتی intel.com/cloud مراجعه کنید.


بهبود قابلیت تراکم ماشین‌های مجازی به ازای هر گره در یک طراحی مقیاس‌پذیر
رشد سریع سرویس‌های دیجیتالی سبب شده است که تقاضا برای استفاده از ماشین‌های مجازی (VM) در دیتاسنترهای عمومی و خصوصی افزایش پیدا کند. برای افزایش ظرفیت و کارآمدی بخش‌های فناوری اطلاعات سازمان‌ها به صورت پیوسته در جستجوی افزایش عملکرد و تراکم ماشین‌های مجازی، بارگذاری بیشتر و افزایش تعداد ماشین‌های مجازی به ازی هر سرور هستند.


نسل سوم پردازنده‌های Intel Xeon Scalable حاوی پردازشگرهائی است که به صورت ویژه برای بهبود تراکرم ماشین‌های مجازی به ازای هر گره کار می‌کنند و اکنون ما شاهده بهبود‌های پیوسته در طی پنج نسل از پردازند‌های پلتفرم Intel Xeon بوده ایم. این پلتفرم همه کاره قادر است که به شکل بهتری از منابع پردازشی مختلف، حافظه‌های رم، استوریج‌ها و ورودی‌ها و خروجی‌ها استفاده کند، در خالی که سطح خدمات، وقفه‌ها و راهکاری بازیابی همگی در سطح توافق شده باقی می‌مانند. کسب و کارها اکنون می‌توانند از پلتفرم Intel Xeon Scalable برای بهبود نرخ TCO خودشان استفاده کنند و در عین حال می‌توانند از یکپارچگی تعداد بیشتری از اپلیکیشن‌ها در عملکرد سرور خودشان بهره مند گردند تا در نتیجه بتوانند فضا، توان مصرفی، خنک‌سازی و هزینه‌های نگهداری را بهینه کنند. با ترکیب کردن این پلتفرم‌ها با حافظه‌های Intel Optane Persisten 200 Series این امکان به وجود آمده است که بتوان از تمهیدات ماشین‌های مجازی برای چابکی و مقیاس‌پذیری در زیر ساخت‌ها استفاده کرد. پلتفرم Intel Xeon Scalable کسب و کارها را قادر می‌سازد که بتوانند به یک پیکربندی بهبود یافته و در عین حال انعطاف‌پذیر دست پیدا کنند تا بتوانند توازن کافی را برای بارهای کاری، مدیریت پیک‌های جریان‌های کاری، آزمون و توسعه و نگهداری سیستم در اختیار داشته باشند.

 


بخش‌ها    
ارائه کننده سرویس‌های ابری    سازمان‌ها و دولت 

افزایش 2.2 برابری تعداد ماشین‌های مجازی به نسبت پلتفرم‌های چهار سوکته پنج سال قبل    نکات برجسته در زمینه تراکم ماشین‌های مجازی:
•    پردازنده‌های Intel Xeon Platinum 8300
•    بهره‌گیری از حافظه‌های Intel Optane persistent 200 series
•    بهبود عملکرد حافظه‌های DDR با افزایش سرعت تراکنش‌ها به میزان 3200MT/s
•    افزایش تعداد کانال‌های Intel Ultra Path Interconnect به نسبت نسل‌های قبل
•    بهره‌گیری از فناوری Intel Deep Leaning Boost در کنار فناوری Bfloat16
•    افزایش تعداد هسته‌ها به 224 هسته به ازای هر گره پیکربندی‌های 8 سوکته
•    بهره‌گیری از اکستنشن‌های Intel Advanced Vector
•    بهزه‌گیری از معماری تداخل رشته‌هاست intel Omni-Path
•    امکان استفاده از حافظه‌های Intel Optane SSD
برای یادگیری مطالب بیشتر درباره مزایای پردازند‌های Intel Xeon Scalable در زمینه تراکم ماشین‌های مجازی به آدرس intel.com/csp مراجعه کنید.

 


نگاهی اجمالی به نسل سوم پردازنده‌های Intel Xeon Scalable
پردازنده‌های Intel Xeon Platinum 8300: برای امنیت و چابکی دیتاسنترهای ترکیبی طراحی شده‌اند. آن‌هاا با بهبود توانائی‌های امنیتی مبتنی بر سخت‌افزار و عملکرد چند سوکته عالی برای ماموریت‌های حساس، تحلیل‌های درلحظه، یادگیری ماشینی، هوش مصنوعی و جریان‌های کاری بر روی چند فضای ابری، ساخته شده‌اند [3]. این پردازنده‌ها با بهبود تحویل سرویس‌های داده مبتنی بر سخت‌افزاری بهبود یافته اکنون می‌توانند رشد خوبی را در زمینه ورودی و خروجی، حافظه، ذخیره‌سازی و تکنولوژی‌های مرتبط به شبکه از خودشان نشان دهند تا به کمک آن‌ها بتوان نگرش‌های عملی نسبت به جاهای که غرق در داده است را به دست آورد. پردازنده‌های Intel Xeon Platinum 8300 برای تحلیل‌های پیچیده، هوش مصنوعی و زیرساخت‌های با تراکم بالا طراحی شده‌اند و اکنون می‌توانند سطح‌های جدیدی از عملکرد، توانائی‌های پلتفرمی و شتاب بخشی جریان کاری را به عنوان یک پرچمدار در این صنعت از خود نشان دهند.


•    افزایش تعداد هسته‌ها به 28 عدد در پردازند‌های Intel Xeon Scalable؛
•    افزایش شش کانال حافظه به ازای هر پردازنده و افزایش سرعت تراکنش به 3200 MT/s (در یک DPC)؛
•    بهره‌گیری از ساختارهای Intel Deep Learning Boost اکنون به همراه فناوری Bfloat16 و VNNI برای بهبود به کارگیری هوش منصوعی جهت شتاب بخشی و عملکرد؛
با پشتیبانی از سرعت حافظه بالاتر، بهبود ظرفیت حافظه، قابلیت پشتیبانی از چهار سوکت، پردازنده‌های Intel Xeon Gold 6300 و 5300 می‌توانند عملکرد بهبود یافته، قابلیت‌های حافظه بهتر، امنیت بیشتر مبتنی بر خت‌افزار و شتاب در جریان کاری را از خودشان نشان دهند. این پردازنده‌ها برای جریان‌های اصلی مورد تقاضا دیتاسنترها، محیط‌های پردازش ابری و جریان‌های کاری در شبکه و فضاهای ذخیره‌سازی بهینه‌سازی شده‌اند. افزایش مقیاس‌پذیری به چهار سوکت، این پردازنده‌ها را برای توسعه طیف‌های مختلف جریان‌های کاری مناسب می‌کند.
پردازنده‌های Intel Xeon Scalable برای پلتفرم‌های یک و دو سوکته

پردازندههای نسل سوم Intel Xeon Scalabel برای اولین بار بر روی پلتفرم‌هائی ارائه گردیده است که برای پشتیبانی از پیکربندی‌های چهار و هوشت سوکته طراحی شده بودند. خیلی زود شرکت اینتل اعلام کرده که نسل سوم پردازند‌های Intel Xeon Scalable توانائی پشتیبانی از طراحی یک و دو سوکته را نیز دارا می‌باشد. این پردازنده‌ها در سال 2020 پیشرفت‌هائی را در زمینه پلتفرم و تکنولوژی‌های به کار رفته در آن‌ها از خود نشان دادند و بهره‌گیری از آن‌ها به فرای جریان‌های اصلی مورد تقاضا در دیتاسنترها رفت.


با کمک بهبود‌های مستمر در عملکرد دو سوکته، شرکت اینتل توانست نسل دوم پردازنده‌های Intel Xeon Scalable را در فوریه 2020 عرضه کند و عملکرد و حجم کاری بهتری را برای پردازنده‌های Intel Xeon Gold، Silver و Bronze هم ارائه کند. لطفاً به آدرس newsroom.intel.com/news/xeon-scalable-5g-network-portfolio-launch/ مراجعه کنید تا اطلاعات بیشتری را درباره نسل دوم پردازنده‌های Intel Xeon Scalable به دست بیاورید.


راهنمای جریان کاری
نسل سوم پردازنده‌های Intel Xeon Scalabel برای طیف‌های متنوعی از جریان‌های کاری مناسب هستند. ویژگی‌های پردازنده‌ها شامل تعداد هسته، فرکانس‌های پایه و توربو، پیکربندی خافظه و شتاب بخشی جریان کار مانند بهره‌گیری از فناوری Intel Deep Learning Boost و Intel Speed ̣Select سبب شده‌اند که از این پردازنده‌ها برای پشتیبانی از جریان‌های کاری و سرویس‌های مطمئن استفاده شود. در ادامه جداول و منابعی برای شما تهیه دیده شده است که می‌تواند به عنوان راهنمای شما در سفر اکتشافی تان به دنیای نسل سوم پردازنده‌هایIntel Xeon Scalable عمل کند.

 

 

نکته‌ها و اظهارات
نرم‌افزارها و بارهای کاری استفاده شده در آزمون‌های عملکرد تنها برای میکروپروسسورهای اینتل بهینه‌سازی شده‌اند.
آزمون‌های عملکد مانند SYSmar و MobileMark با استفاده از سیستم‌های کامپیوتری، کامپوننت‌ها، عملیات‌ها و توابع ویژه‌اندازه‌گیری شده‌اند. هر تغییر در هر کدام از این عوامل می‌تواند منجر به تغییر در نتایج شود. شما باید با استفاده از نتایج و اطلاعات به دست آمده از آزمون‌های عملکرد به بررسی خرید کالای مورد نظرتان برای خرید بپردازید، این موضوع شامل عملکرد محصول خریداری شده در ترکیب با دیگر محصولات هم می‌شود. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید به وب سایت www.intel.com/benchmark مراجعه کنید.


نتایج عملکرد در اینجا مبتنی آزمون‌ها انجام شده در تاریخ‌های مشخص است، و ممکن است به روزرسانی‌های مختلف برای همه آن‌ها در دست نباشد. بهتر است که جزئیات پیکربندی آن‌ها را مطالعه کنید. هیچ محصول یا پیکربندی به صورت کامل امن نیست.
نتایج و هزینه‌هائی که شما برای خرید محصول می‌پردازید می‌تواند متفاوت باشد.
فناوری‌های به کار رفته در محصولات اینتل هم به صورت سخت‌افزاری و هم نرم‌افزاری و یا سرویس‌های فعال، نیازمند فعال‌سازی هستند.

 


نظرات کاربران
ارسال نظر