تولیدی و صنعتی پارس سیستم دلتا (ثبت 281277)

نکات مهم در طراحی یک منوی صوتی (IVR)

نکات مهم در طراحی یک منوی صوتی (IVR)
1398/02/02 توسط netstock
به اشتراک گذاری در:

منوی صوتی به گفته ی بسیاری از فعالین حوزه ی سیستم های تلفنی، ویترین کسب و کار شما به شمار می رود؛ به همین دلیل نیز می بایست در طراحی و پیاده سازی آن دقت نمود تا نقاط قوت و مزیت های کسب و کار شما را به مشتریان و همکاران شما نشان دهد.

IVR-Tips-1

نکته ی مهم دیگر این است که می بایست IVR شما کاملا منطبق با نوع خدمات کسب و کار شما باشد. به عنوان مثال در کال سنترها و مراکز تماس (Contact Center)، مشتریان انتظار ارتباط با واحد مرتبط در کوتاه ترین زمان را دارند و انتقال از شاخه های مختلف می تواند نارضایتی آن ها را به دنبال داشته باشد؛ حال تصور کنید که مشتری شما از کالا و خدماتی که دریافت کرده، قدری ناراحت باشد که در نهایت این جا به جایی ها در منوی گویا می تواند کاسه ی صبر او را لبریز کند!

با رایج شدن سیستم های تلفنی تحت شبکه و به خصوص پلتفرم های متن باز، سادگی تعریف منوی صوتی سبب شده تا بسیاری از کسب و کارها به چگونگی طراحی آن کمتر توجه نمایند؛ که این می تواند علاوه بر نارضایتی، کارایی کانال های ارتباطی شما را نیز کاهش دهد. البته این نواقص در مراکز تماس سازمان ها و شرکت های بزرگ نیز دیده می شود و تنها مربوط به سیستم های تلفنی یا IP-PBX یک کسب و کار نیست!

از همین رو و به منظور اصلاح این نواقص، در ادامه به نکات مهمی که می بایست در طراحی و پیاده سازی منوهای صوتی سیستم تلفنی یا مرکز تماس در نظر گرفته شود، اشاره خواهیم کرد.

1- منوی صوتی شما نباید پیچیده باشد.

مهم ترین اصل در طراحی یک منوی صوتی همین نکته می باشد. IVR شما باید تا حد امکان ساده باشد، به خصوص در سطح اول.

تماس گیرنده از شنیدن لیستی از گزینه های مختلف که باعث پیچیدگی در تصمیم گیری و انتظار بیشتر وی نیز می شود، ناراحت خواهد شد. همچنین بسیاری از تماس گیرنده ها تصور می کنند که شما آن ها را برای شنیدن این پیغام های نامرتبط مجبور کرده اید!

توصیه می شود که منوی صوتی 3 یا 4 گزینه داشته باشد و سایر موارد و جزئیات را در شاخه های زیرین دسته بندی نمایید. البته مراقب باشید که شاخه ی زیرین نیز با رعایت این نکته تعریف شوند. شاخه های تو در تو نیز خطر دیگری است که باید از آن پرهیز کنید.

IVR-Tips-2

2- گزینه های پر کاربرد را در ابتدای لیست قرار دهید.

با توجه به اهمیت بخش های مختلف در کسب و کار خود، گزینه های مرتبط با آن ها را در IVR، در مکان های ابتدایی قرار دهید تا تماس گیرنده بتواند سریع تر تصمیم گیری کرده و کمتر منتظر بماند.

3- از پیغام های صوتی کوتاه استفاده نمایید.

در ضبط پیام های صوتی مربوط به IVR، سعی کنید که بیان کلمات کاملا واضح و بدون نویز و یا صدای پس زمینه باشد و از جملات کوتاه استفاده گردد. به همین دلیل پیشنهاد می گردد که ضبط پیام ها در استدیو انجام شود.

4- از سکوت در منوی صوتی بپردازید.

سکوت در بخشی از IVR سبب می شود که تماس گیرنده تصور کند تماس قطع شده و او نیز تماس را قطع کند که تجربه ی بدی برای وی ایجاد خواهد کرد. به همین دلیل در زمان هایی که تماس گیرنده می بایست منتظر بماند از پخش موزیک انتظار استفاده کنید.

5- امکان برقرای ارتباط مستقیم فراموش نشود.

همیشه در نظر داشته باشید که برخی از تماس گیرنده ها به دنبال ارتباط مستقیم با اپراتور هستند و یا در انتخاب گزینه مرتبط، ناموفق بوده و نیاز به صحبت با یک شخص یا گذاشتن پیغام صوتی دارند. پس قرار دادن این موارد را در منوی IVR فراموش نکنید.

6- نوع سرویس دهی خود را در ساعات غیر کاری مشخص نمایید.

لازم است تا تماس گیرنده بتواند در ساعات غیر کاری نیز حداقل نیازهای خود را مرتفع نماید. پس تنها از پخش پیام پایان ساعت کاری، جدا خودداری نمایید؛ به عبارت دیگر کسب و کار شما همیشه باز است!

بهتر است ابتدا پیام مرتبط با اتمام ساعات کاری را پخش نمایید و سپس گزینه های دیگر همچون صندوق صوتی، دریافت خودکار اطلاعات مورد نیاز و یا معرفی کانال های ارتباطی ثانویه را برای تماس گیرنده فراهم نمایید.

7- امکان پخش مجدد فراموش نشود.

ممکن است تماس گیرنده نتواند گزینه ی مورد نظر خود را انتخاب نماید. به همین دلیل به وی فرصت دهید تا بدون اینکه مجبور به قطع تماس و شماره گیری مجدد شود، منوی صوتی را مجددا گوش کند.

همچنین امکان انتقال از زیرشاخه ها به منوی اصلی فراموش نشود؛ چرا که ممکن است تماس گیرنده گزینه ی مناسب را در آن شاخه پیدا نکرده باشد.

مرجع:نت استاک

مرکز تماس یا call center

مرکز تماس یا call center
1398/02/03 توسط نغمه ایزدی مطلق
به اشتراک گذاری در:

یکی از ضروری ترین نیاز شرکت ها ارتباط نزدیک با مشتریان است ، در این راستا برقراری ارتباط از طریق مرکز تماس و یا اصطلاحا call center به یکی از ملزومات جدی شرکت ها و سازمان ها تبدیل شده است ، به عبارتی call center یا همان مرکز تماس این امکان را ایجاد می­کندکه کارشناسان مرکز تماس ، مکالمات مشتریان یا شرکای تجاری و یا بخش های مرتبط با خود را برقرار و یا دریافت کنند.

در مرکز مدیریت تماس پاسخگویی تماس ها میتواند توسط کارشناس مرکز تماس صورت پذیرد که در این روند تماس های ورودی تعریف و به بخش های متفاوت یا اپراتور مرکز تماس وصل می­شوند.

در واقع این محصول دارای مدیریت مرکز تماس ، ارزیابی مرکز تماس و تمرکز بر سرویس های تلفن "teleservice"و پشتیبانی از تماس ها در یک مکان می­باشد ، که از این رو می­توان میزان تماس­های ورودی شرکت را نسبت به تعداد کارکنان و وظایف تعیین شده برای آنها مدیریت کرد به صورتی که هر فرد متناسب با مسولیتی که در مجموعه بر عهده دارد پاسخگوی تماس های مربوط به خود باشد. امروزه بسیاری از سازمان ها برای برقراری ارتباطی مثبت و هدفمند با مشتریان و جذب آنها از مزایای ویژه خدمات call center استفاده میکنند.

تجهیزات و تکنولوژی­های مورد استفاده در سیستم call center:

- زیر ساخت تلفن

- سیستم پاسخ صوتی تعاملی

- ضبط تماس ها یا call recorder

Assisted marker

- زیر ساخت داده یا Data infrastructure

- توزیع خودکار از تماس های دریافتی

هدف نهایی استفاده از نرم افزار مرکز تماس “call center software” دریافت تماس ها به عنوان یک ابزار ارتباطی با مشتریان ، یک سیستم تجاری برای جذب مشتریان ، فروش محصولات و ارائه خدمات و ... است.

سیستم مرکز تماس که به عبارتی از دستگاه پردازنده صوتی و دستگاه های مرکز تلفن راه اندازی میشود که امکانات زیر را ارئه میدهد:

1. دسته بندی تماس ها و اولویت بندی آنها در هنگام ارسال تماس به اپراتور مرکز تماس

2. شناخت اپراتور های در دسترس

3. معرفی قدرتمند برای ارتباط و راهنمایی مخاطبان

4. شناسایی تعداد افراد لیست انتظار

5. تفکیک تماس برای مدیریت مرکز تماس

6. طبقه بندی تماس ها و اولویت بندی آنها در زمان اتصال به اپراتور

 

صفحه اصلی

فروشگاه

Vas و IVR چیست؟

Vas و IVR چیست؟
1398/02/04 توسط نت استاک
به اشتراک گذاری در:

خدمات ارزش‌افزوده یا همان Value added service که به ‌اختصار VaS نامیده می‌شود به خدماتی اطلاق می‌شود که کاربران درازای دریافت محتوا و استفاده از آن‌ها، هزینه پرداخت می‌کنند که علاوه بر بازدهی بالا برای اپراتورهای ارایه‌دهنده‌ی خدمات تلفن همراه، از جمله فاکتورهای قوی برای رونق بخشیدن به کسب‌وکارها به حساب می‌آیند. کد های دستوری بر بستر USSD از جمله این خدمات به شمار می آید که از طریق تلفن همراه با همکاری شرکت های پر داخت و اپراتورهای همراه به مردم ارائه می شود.
 

خدمات ارزش افزوده مبتنی بر تلفن گویا (IVR)

IVR مخفف عبارت Interactive Voice Response است که به معنای "پاسخ صوتی تعاملی" است و به تلفن‌گویایی گفته می‌شود که خدمات تلفنی به کاربران و مخاطبان خود ارائه می‌دهد. با گرفتن شماره تماس یک مجموعه، تعامل صوتی کاربر با سیستم تلفن گویا برقرار می‌شود، در هر مرحله پس از تعاریف و توضیحاتی از کاربر درخواست می‌شود کدی خاص را شماره‌گیری کند.

در نظام بانکی از این خدمت به منظور ارائه خدمات بانکی به صورت تلفنی استفاده می شود. از این طریق و با شماره گیری تلفن به مرکز تلفن بانک متصل و به منظور انجام عملیات بانکی خود پس از وارد کردن رمز تلفن بانک و تایید آن از سوی مرکز کافی است تنها کد مخصوص به هر عملیات بانکی را شماره گیری و از خدمات دریافت موجودی حساب، اطلاع از گردش های حساب، انتقال وجه، پرداخت قبض و ... بخشی از قابلیت های تلفن بانک است.

مرجع : نت استاک

عیب یابی در FreePBX

 عیب یابی در FreePBX
1398/02/06 توسط نت استاک
به اشتراک گذاری در:

برای تمامی مهندسین در حین کار با سیستم ها ممکن است مشکلاتی بوجود آید که نیاز به بررسی دقیق و صرف زمان برای پیدا کردن و رفع مشکل داشته باشد و درصورتی که روش صحیحی برای پیدا کردن راه حل استفاده نشود، این عمل خطایابی یا Debug ساعت ها یا حتی روز ها به طول خواهد انجامید. به همین دلیل انتخاب روشی استاندارد و صحیح برای عیب یابی مشکلات احتمالی امری ضروری می باشد.

نرم افزار تلفنی متن باز استریسک و پوسته ی مدیریتی آن یعنی FreePBX هم از این قائده مستثنی نبوده و نیاز است تا با روش های صحیح debug آن ها آشنا شوید. در ادامه، مشکلات رایجی که کاربران ممکن است با آن ها مواجه شوند و روش های عیب یابی آن ها را بررسی می کنیم.

نکته: برای بررسی مسائل ابتدا از پوسته ی FreePBX استفاده شده و سپس برای بررسی دقیق تر با استفاده SSH، محیط CLI استریسک را بکار گرفته ایم.

۱- «عدم رجیستر شدن تلفن»

برای اکثر کاربران پیش می آید که پس از تعریف داخلی های مورد نظر با مشکل عدم رجیستر IPPhone مواجه می شوند. برای بررسی دقیق تر مشکل نیاز است ابتدا برخی موارد در FreePBX بررسی شده و سپس برای بررسی دقیق تر به محیط cli استریسک وارد شوید.

توجه: از طریق بخش reports و سپس Asterisk Logfiles نیز می توانید به لاگ های استریسک از طریق محیط وب دسترسی داشته باشید.

-         اشتباه وارد کردن پورت SIP

 در FreePBX از نسخه ۱۳ به بعد، PJSIP به عنوان یک پیاده سازی جدید برای پروتکل SIP نیز پشتیبانی می شود و به همین دلیل پورت پیش فرض ۵۰۶۰ که معمولا برای chan_SIP بکار می رفت، برای PJSIP در نظر گرفته شده و پورت ۵۱۶۰ برای chan_SIP مورد استفاده قرار می گیرد. به همین دلیل باید توجه داشت اگر Extension یا داخلی هایی از نوع chan_SIP ساخته می شود، پورت مربوطه در تنظیمات تلفن، ۵۱۶۰ به جای ۵۰۶۰ وارد شود.

توجه: پس از ورود به منوی Dashboard در بخش System Overview می توان اعلان مربوط به پورت های SIP را مشاهده کرد.

نکته: می توان از منوی Settings و بخش Asterisk SIP Settings پورت های پیش فرض برای SIP را تغییر داد.

-         اشتباه بودن کلمه عبور

برای بررسی این مورد باید به محیط cli وارد شده و با استفاده از دستور asterisk –r وارد محیط استریسک شوید. در محیط استریسک با استفاده از دستور core show verbose 10 ابتدا میزان نمایش لاگ ها را افزایش داده و سپس اقدام به بررسی لاگ هایی که ثبت می شود، نمایید.

در تصویر زیر ۲ لاگ مربوط به chan_PJSIP  و chan_SIP مشاهده می شود، که هر دو به مشکل عدم صحیح بودن کلمه عبور و در نتیجه عدم امکان Authenticate برای داخلی مورد نظر اشاره دارند.

 فعال سازی SIP Debugging:

 برای بررسی پیام هایی مربوط به پروتکل SIP که ارسال و دریافت می شوند، باید Debug مربوطه را در محیط CLI Asterisk فعال نمود.

برای فعالسازی chan_SIP Debug به صورت کلی از دستور زیر استفاده می کنیم:

Sip set debug on

برای فعالسازی Sip Debug فقط برای یک IP  خاص از دستور زیر استفاده می کنیم (آدرس IP مربوط به داخلی مورد نظر را به جای IP زیر جایگزین کنید):

Sip set debug ip 192.168.1.1

برای فعالسازی Sip Debug فقط برای یک Peer خاص از دستور زیر استفاده می کنیم (در اینجا peer ما دستگاه vega50 می باشد که با همین نام ترانک تعریف شده است):

Sip set debug peer vega50

در نهایت برای غیر فعال کردن SIP Debug  از دستور زیر استفاده می کنیم:

Sip set debug off

برای مثال در تصویر زیر بررسی wrong password به همراه پیام های SIP بررسی شده است:

 

برای فعالسازی chan_PJSIP Debug نیز به صورت زیر عمل می کنیم:

Pjsip set logger on

برای فعالسازی PJSIP Debug فقط برای یک IP  خاص از دستور زیر استفاده می کنیم (آدرس IP مربوط به خود را به جای IP زیر جایگزین کنید):

Pjsip set logger host 192.168.1.1

در نهایت برای غیر فعال کردن PJSIP Debug  از دستور زیر استفاده می کنیم:

PJSIP set logger off

همچنین در تصویر زیر wrong password به همراه پیام PJSIP بررسی شده است.

۲- «عدم برقراری ارتباط از طریق Trunk»

-        اشتباه بودن اطلاعات مربوط به authentication

مانند مشکل قبل برای عدم برقراری ارتباط ترانک هم می توان عیب یابی را با بررسی اطلاعاتی مانند username و password شروع کرد که برای این کار مجددا وارد محیطAstrerisk CLI  شده و اقدام به بررسی لاگ ها نمایید.

نکته: به دلیل اینکه در محیط Asterisk CLI تمامی لاگ های مربوط به استریسک در حال نمایش دادن می باشند، ممکن است پیدا کردن لاگ های مربوط به مشکل فعلی قدری سخت باشد؛ برای رفع این مشکل میتوان Debug را برای IP خاص یا Peer خاصی فعال کرد تا در حد امکان نمایش لاگ های دیگر را به حد اقل رساند. به عنوان مثال اگر یک ترانک (از نوع pjsip) برای ارتباط FreePBX و گیت وی Sangoma Vega50 تعریف کرده ایم و ارتباط ترانک بین این دو برقرار نمی شود، جهت بررسی دقیق تر می توان با دستور pjsip set logger host “Vega IP Address” فقط Debug را برای پیام هایی که از سمت دستگاه گیت وی دریافت می شود فعال کرده و راحت تر اقدام به بررسی لاگ ها کنیم.

-         اشتباه بودن پورت های پیش فرض SIP

از دلایل دیگری که برای عدم برقراری ارتباط ترانک می توان اشاره کرد، مشکل اشتباه بودن Port می باشد که در قسمت بخش شرح داده شد. در صورتی که ترانک داخل FreePBX از نوع chan_sip باشد باید داخل تنظیمات گیت وی از پورت ۵۱۶۰ استفاده نمایید.

-         قرار گرفتن آدرس IP در لیست سیاه

از دیگر مشکلات رایجی که برای عدم برقراری ترانک می توان به آن توجه داشت، مشکل Block شدن یا همان Ban شدن آی پی peer توسط IDS یا همان سرویس Fail2ban سیستم تلفنی FreePBX می باشد. برای بررسی این موضوع از محیط گرافیکی FreePBX وارد مسیر زیر شوید:

Admin >System Admin >Intrusion Detection

در این صفحه می توان آدرس های آی پی مربوط به گیت وی یا هر دستگاه دیگری که سعی بر ایجاد برقراری ارتباط با FreePBX را داشته و در حالت Ban قرار گرفته است مشاهده نمایید. توصیه می شود که آدرس peer ترانک را را در Whitelist اضافه کرده تا توسط IDS بلاک نشود.

 ۳- «debug کارت های تلفنی »

در صورتی که از کارت های سنگوما بر روی FreePBX استفاده می کنید، نباید نگران نصب آن باشید؛ چرا که بیشترین سازگاری و کمترین پیچیدگی در نظر گرفته شده است.

پس از نصب فیزیکی کارت، ابتدا با اجرای دستور lspci در محیط لینوکس، از نصب صحیح کارت و شناسایی آن توسط سرور اطمینان کسب نمایید.

در صورتی که نام کارت مشاهده نشود، باید اتصال فیزیکی بر رویslot  مادربورد بررسی شود و یا اسلات دیگری را انتخاب کنید.

با دستور wancfg_dahdi اقدام به نصب کارت نمایید.

پس از اتمام نصب، با دستور lsdahdi می توان وضعیت کانال های Dahdi را به همراه Type و Span مشاهده نمود.

یک نمونه از خروجی lsdahdi:

در صورتی که پس از دستور lsdahdi هیچ نتیجه ای دریافت نشد بدین معنی است که نصب کارت به صورت  صحیح انجام نشده است.

در صورتی که پس از اجرای دستور lsdahdi، کانال ها نمایش داده شدند اما عبارت RED در انتهای هر کانال وجود داشت می توان با استفاده از دستورات زیر به ترتیب wanrouter را ریستارت کرده و مجدد نتیجه را بررسی نمایید:

Service asterisk stop

Wanrouter restart

Service asterisk start

در صورتی که مجدد مقدار RED وجود داشت باید سیگنالینگ کانال ها بررسی شود.

توجه: در صورت اتصال به مودم مخابرات، باید کانال های دیجیتال E1 به صورت Normal و CPE کانفیگ شوند. همچنین بررسی CRC4 حین کانفیگ کارت ضروری می باشد، زیرا اگر در سمت مخابرات CRC4 ست شده باشد، نیاز است تا سمت کارت نیز ست شود و اگر سمت مخابرات CRC4 ست نشده باشد (که معمولا به همین شکل می باشد) نیاز است تا CRC4 در سمت کارت در نظر گرفته نـشود.

پس از نصب کارت های دیجیتال، برای تست نهایی PRI می توان به محیط استریسک با استفاده از دستور asterisk –r وارد شده و pri show spans را اجرا نمایید:

یک نمونه از وضعیت صحیح لینک ها:

در صورتی که وضعیت پورت یا پورت هایی به صورتDown,Active  باشد بدین معنی است که سیگنالینگ خط برقرار نیست که می توان این مورد را از سمت تامین کننده که معمولا مخابرات می باشد، پیگیری کرد.

در صورتی که وضعیت پورت روی In Alarm باشد یعنی یک آلارم برای خط در نظر گرفته شده است و باید جدول آلارم ها بررسی شود.

برای بررسی آلارم ها می توان در محیط لینوکس، از دستور زیر استفاده کرد:

Wanpipemon –I w1g1 –c Ta

توجه داشته باشید برای پورت های دیگر مانند پورت های ۲ و ۳ می توان مقدار عددی w را افزایش داد. مانند w2g1  و w3g1 و…

یک نمونه از جدول آلارم ها:

مانندSIP، برای خطوط PRI هم می توان Debugging را فعال کرده تا در مواقعی که در دریافت و ارسال روی این خطوط مشکلی وجود دارد، علت را بتوان دقیق تر یافت.

جهت فعالسازی PRI Debug ابتدا با استفاده از دستور asterisk –r به محیط استریسک وارد شده و سپس دستور زیر را اجرا کنید:

Pri set debug on span 1

 توجه داشته باشید برای فعالسازی دیباگ برای spanها یا همان پورت های دیگر روی کارت می توان مقدار ۱ را با مقدار مورد نظر جایگزین کرد.

مرجع: نت استاک

گیت وی ویپ یا گیت وی های شهری“Gate Way”

گیت وی ویپ یا گیت وی های شهری“Gate Way”
1398/02/07 توسط نغمه ایزدی مطلق
به اشتراک گذاری در:

سرور های مراکز تلفن تحت شبکه بر اساس ساختار IP طراحی شده اند، در صورتی که خطوط تلفن شهری مخابرات آنالوگ و دیجیتال ساختار متفاوتی دارند. پس برقراری ارتباط بین این سیستم ها نیازمند پلی ارتباطی بین دو سیستم متفاوت است که این عمل توسط گیت­وی­ها(Gate Way) صورت میگیرد.به عبارتی تماس های شهری خطوط آنالوگ، توسط گیت­وی­ها به مکالمات VoIP تبدیل می­شوند.

گیت وی های شهری به دو گروه FXO و FXS تقسیم میشوند:

 

گیت وی FXO (Foreign Exchange Office):پورت FXO واسط یا اینترفیسی است که ارتباط بین خطوط POTS(خط تلفن ثابت) را با ATA  برقرار می­ کنداز گیت وی FXO برای اتصال خطوط تلفنی شهری، به شبکه ی VoIP استفاده می شود.

گیت وی FXS(Foreign Exchange Subscribe): FXS یک پورت RJ11 است که به صورت داخلی به تلفنهای آنالوگ و یا دستگاههای فکس وصل میشود. یک گیتوی FXS برای ارتباط بین سیستم های تلفن سانترال سنتی (PBX) و سیستم تلفن ویپ (IP-PBX) استفاده می­شود.

به طور کلی همانند سایر تجهیزات مورد استفاده در ساختار های مخابراتی یا شبکه های کامپیوتری با ظرفیت­های گوناگون طراحی شده اند که برای ظرفیت های محدود به صورت کارت و برای ظرفیت های بالا به صورت ماژول ارائه شده اند.

کارت ها به صورت مستقیم به اسلات های موجود روی سرور متصل میشوند ولی ماژول ها به صورت جزئی از ساختار شبکه و از طریق IP Trunk ها به سرور مرکز تلفن تحت شبکه متصل می­شوند.

همچنین گیت وی ها از پروتکل­های متفاوتی مانند MGCP,SIP,SCCP پشتیبانی میکنند.

پروتکل SIP عمومی­ترین پروتکلی است که تمامی تجهیزات و سانترال های ویپ پشتیبانی می­کنند.

پروتکل MGCP هم پروتکلی قدیمی که مورد استفاده قرار نمیگیرد.

پروتکل SCCP که پروتکل مختص به تجهییزات سیسکو است.

مرجع مقاله : نت استاک

امن سازی FreePBX

امن سازی FreePBX
1398/02/08 توسط نت استاک
به اشتراک گذاری در:

امنیت اطلاعات و ارتباطات در دنیای امروز که همه چیز تحت تاثیر تغییرات شدید تکنولوژییست، اهمیت بسیاری دارد. در دنیای تلکام و مخابرات این امر بسیار حیاتی ترست؛ چرا که با کوچک ترین آسیب های امنیتی، ممکن است هزینه های بسیار سنگینی به کسب و کارها وارد شود، حتی به قیمت نابودی آن کسب و کار!

امنیت شبکه های نسل جدید مخابراتی همچون NGN/IMS حتی با تغییر معماری و ظهور NFV، توسط المانی با عنوان Session Border Controller یا همان SBC فراهم می شود.

از SBC ها برای برقراری امنیت سیستم های تلفنی IP-PBX نیز قطعا می توان استفاده کرد، اما شاید برای یک سانترال تحت شبکه که تعداد داخلی ها و یا تماس همزمان قابل توجهی ندارد، راهکار پرهزینه ای بشمار رود. پس در این شرایط بهتر است آستین بالا زده و دست بکار شوید و یا اصطلاحا hardening کنید!

البته این نکته را نباید فراموش کرد اکثر این راهکارها برای سیستم های متن باز (Opensource) امکان پذیر بوده و در سیستم های تجاری یا باید از راهکارهای امنیتی همان تولید کننده استفاده کرد و یا واقعا باید سراغ راهکارهای تخصصی مثل SBC رفت.

راهکارهای FreePBX:

اما FreePBX به عنوان محبوب ترین سیستم تلفنی اپن سورس که مبتنی بر استریسک هم هست، قابلیت ها و امکانات امنیتی را ارائه کرده که در سطح قابل توجهی، امنیت مرکز تلفن شما را تامین می نماید؛ به طوری که شرکت های مختلفی از جمله شرکت سنگوما مدعی آن هستند که بدون نیاز به هرگونه فایروال یا SBC، هزاران سرویس (PBX (Host PBX به مشتریان خود ارائه کرده اند.

ماژول Intrusion Detection:

این ماژول که از طریق ماژول System Admin قابل دستیابی است، مبتنی بر Fail2ban بوده و با استفاده از الگوهای تعریف شده در آن، هرگونه ترافیک مشکوک را شناسایی کرده و آدرس IP فرستنده ی آن را در لیست سیاه قرار می دهد.

1

 

یکی از امکانات کاربردی این ماژول امکان تعریف email notification از طریق تنظیمات Notification Settings در ماژول System admin می باشد. با این روش، قرار گرفتن آدرس های آی پی در لیست سیاه، به مدیر سیستم اطلاع رسانی می شود.

ماژول Firewall:

یکی از ماژول های مهم و کابردی که FreePBX در نسخه ی 13 خود از آن رو نمایی کرد، ماژول Firewall می باشد. این ماژول که مبتنی بر IPTables است، به گونه ای طراحی شده تا پیچیدگی های رایج تنظیمات این سرویس را حذف کند؛ چرا که به دلیل همین پیچیدگی ها، اکثر کاربران این سرویس را در همان شروع کار، غیرفعال می کنند.

از طریق تب Connectivity می توانید این ماژول را تنظیم نمایید.

2

توجه: پس از نصب سیستم، در اولین ورود از شما درخواست می شود تا ماژول فایروال را تنظیم کنید. شما می توانید آن را به بعد موکول نمایید.

پس از ورود به ماژول Firewall به شما هشدار داده می شود که ماژول غیرفعال بوده و می بایست آن را فعال نمایید.

3

با فعال کردن فایروال، تنظیمات و تب های مختلف ظاهر خواهند شد:

4

همانطور که در تصویر نیز مشاهده می شود، می بایست آدرس IP سیستم کلاینت را به لیست سفید یا همان Trusted Zone اضافه کنید تا به هر دلیلی با بلاک شدن آن، دسترسی شما به سرور مختل نگردد.

با کلیک بر روی لینک مشخص شده یا رفتن به بخش Advanced و سپس تب Preconfigured می توانید با زدن بر روی Add host یا add network، آدرس آی پی کامپیوتر کلاینت که با آن به سیستم متصل می شوید را در لیست سفید قرار دهید.

5

که پس از اضافه شدن، Added نمایش داده می شود.

برای اطمینان از اضافه شدن آدرس آی پی می توانید به بخش main و سپس تب Networks مراجعه کنید. در صورت نیاز از همین طریق می توان آدرس یا شبکه ای را حذف کرد.

6

از طریق تب Interfaces نیز می توانید ماهیت ترافیک هر یک از اینترفیس های شبکه ی سرور را مشخص کنید. به صورت عمومی آن ها را در حالت Internet قرار دهید:

7

خوب بهتر است مرور کلی بر روی این ماژول داشته باشیم. در بخش main، چهار تب مختلف وجود دارد که با تب Settings آشنا شدید. در این تب شما می توانید فایروال را فعال/غیرفعال کرده و یا wizard مربوط به تنظیمات را اجرا نمایید. این ویزارد به شما کمک می کند تا ماژول فایروال را راحت تر تنظیم کنید.

تب دوم، مربوط به Responsive firewall می باشد. این سرویس بخشی از ماژول فایروال را تشکیل می دهد و وظیفه ی آن مانیتور ترافیک سیگنالینگ ورودی برای سرویس درخواستی و سپس صدور مجوز یا بلاک کردن آن ها می باشد؛ منظور از ترافیک سیگنالینگ، درخواست های مربوط به پروتکل SIP و یا IAX می باشد.

8

در صورتی که این سرویس فعال باشد، ترافیک سیگنالینگ ورودی از یک آدرس آی پی، از فایروال عبور داده می شود و پس از ارسال 10 درخواست، در صورتی که رجیستر نشود، به مدت یک دقیقه کلیه ترافیک سیگنالینگ از IP دراپ می شود. اگر کلاینت به ارسال ترافیک ادامه داده و بیش از 50 درخواست ارسال کند و مجدد رجیستر نشود، برای 24 ساعت کلیه ترافیک ارسالی از آن بلاک شده و در صورت ادامه ی ارسال ترافیک، این مدت دائما تمدید می شود.

توجه: این محدودیت ها فقط بر روی پورت های مربوط به آن پروتکل اعمال می شود.

از طرفی اگر تعداد ارسال ها بیشتر از 50 درخواست در کمتر از 10 ثانیه باشد، سیستم فرستنده را برای 24 ساعت بلاک می کند.

نکته: با بکارگیری این سرویس می توان 99.995 درصد از تلاش ها برای نفوذ را تشخیص داد !!!!

در تب سوم شما می توانید اینترفیس های سرور خود را در Zone مربوطه قرار دهید به طوری که فایروال با ترافیک هر زون با روش مشخصی برخورد می نماید. مهم ترین زون همان Internet بوده که Responsive firewall نیز بر روی آن اعمال می شود. اگر سرور اینترفیس های مختلفی دارد، می توان اینترفیس های داخلی را در زون Local یا Trusted نیز قرار داد.

در تب چهارم یعنی Networks می توانید هاست یا شبکه ی خاصی را معرفی و زون مورد نظر را به آن اختصاص دهید.

9

در بخش دوم یعنی Status شما می توانید وضعیت کلی سرویس و عملکرد آن را مشاهده کنید. در صورتی که آدرسی بلاک شده باشد نیز می توانید از همین بخش آن را مانیتور نمایید.

10

در بخش Services، که یکی از بخش های مهم بشمار می رود، 4 تب وجود دارد که در تب های اول و دوم شما می توانید zone های اختصاص یافته به سرویس های مختلف را مشاهده و در صورت نیاز تغییر دهید. فقط باید توجه کنید که تغییر zone ها باعث نشود که responsive firewall عملکرد خود را از دست بدهد!

11

اینکه چه سرویس هایی از چه طریق در دسترس خواهند بود، اهمیت بالایی در تنظیمات این بخش دارد.

در تب سوم یعنی Custom Services شما می توانید سرویس دلخواه خود را با پروتکل و پورت مشخص تعریف و به فایروال معرفی نمایید.

و در آخر تب Blacklist، که در آن می توانید آدرس های مورد نظر را در لیست سیاه قرار دهید. به صورت پیش فرض سرویس فایروال به صورت Deny عمل می کند اما برای آن که آدرس های مشخصی از طریق Responsive firewall به سیستم ترافیکی ارسال نکنند، می توانید از لیست سیاه استفاده نمایید.

12

در بخش آخر یعنی Advanced چهار تب وجود دارد که در تب اول می توانید توضیحات مربوط به هر یک از Zone ها را مرور کنید.

13

در تب دوم می توانید پورت های پیش فرض سرویس های مختلف را مشاهده نمایید. در تب سوم که پیش تر هم توضیح داده شد، می توانید آدرس های مربوط به کلاینت خود را اضافه کنید. و در نهایت در تب آخر شما می توانید حالت safe mode را غیر فعال نمایید. این حالت به شما اجازه می دهد با دو بار ریبوت کردن سرور پشت سر هم، سرویس فایروال را برای مدت 5 دقیقه غیرفعال کنید. در صورتی که توسط سرور بلاک شده باشید، این قابلیت گزینه ی کاربردی خواهد بود تا خود را نجات دهید!

14

نکات مهم:

- پورت های مربوط به RTP یعنی 10000 تا 20000 بر روی همه ی اینترفیس ها مجاز بوده و نیاز به تغییری بر روی این رنج نیست؛ چرا که این رنج تنها برای دریافت مدیا مورد استفاده قرار می گیرد.

- از طریق دستور fwconsole می توانید سرویس فایروال را مدیریت نمایید. به عنوان مثال:

fwconsole firewall stop/start

fwconsole firewall disable

fwconsole firewall trust 192.168.0.1/24

fwconsole firewall untrust 192.168.0.1/24

fwconsole firewall list blacklist

 

مرجع مقاله : نت استاک

محدود کردن مدت زمان مکالمه در FreePBX

محدود کردن مدت زمان مکالمه در FreePBX
1398/02/10 توسط نت استاک
به اشتراک گذاری در:

یکی از سوالات متداول مشتریان سیستم های تلفنی، چگونگی ایجاد محدودیت بر روی زمان مکالمات بخصوص مکالمات با خطوط شهری می باشد؛ معمولا دلایل متعددی برای این کار وجود دارد که مهم ترین آن کنترل هزینه مکالمات است که برای سازمان ها اهمیت بالایی دارد.

در این مقاله به چگونگی اعمال محدودیت زمان مکالمه در سیستم تلفنی محبوب FreePBX می پردازیم.

اعمال محدودیت برای تماس های داخلی به داخلی

روش اول که به آن می پردازیم محدودیت های تک به تک یا به اصطلاح Per Extension روی داخلی های مورد نظر بوده تا فقط تماس های داخلی به داخلی یک سری از Extension های خاص را محدود کنیم.

برای شروع وارد محیط گرافیکی FreePBX شده و سپس مسیر زیر می شویم:

Applications >Extensions

سپس یکی از داخلی های مورد نظر را Edit کرده و وارد لبه Advanced می شویم .در بخش Extension Options، مانند تصویر زیر مقادیر فعلی را Override می کنیم:

در اینجا به صورت پیش فرض مقادیری برای Dial Options در نظر گرفته شده است. (در بخش سوم نحوه تغییر روی مقادیر پیش فرض سیستمی را توضیح خواهیم داد).

پس از زدن تیک Override یک option جدید به لیست قبلی اضافه کرده و تغییرات را ذخیره نمایید. مانند تصویر زیر:

نکته: برای اعمال محدودیت زمانی در استریسک از آپشن (L) استفاده می شود، حالت کلی این آپشن به صورت زیر می باشد:

L(x)

که در اینجا (x) مقدار زمان محدودیت برحسب میلی ثانیه می باشد.

در تصویر بالا از آپشن (L(600000 استفاده شده که محدودیت ۶۰۰ هزار میلی ثانیه یا همان ۶۰۰ ثانیه و برابر با ۱۰ دقیقه، برای مکالمات داخلی به داخلی که در آن شروع کننده تماس همین داخلی می باشد، اعمال شده است.

اعمال محدودیت روی تماس های داخلی به خارجی بر حسب Trunk

در بخش قبل اعمال محدویت بر روی تماس های داخلی به داخلی توضیح داده شد. حال برای تماس های داخلی به خارجی بر حسب Trunk ابتدا وارد محیط گرافیکی FreePBX شده و به مسیر زیر می رویم:

Connectivity >Trunks

سپس یکی از ترانک های مورد نظر را Edit می کنیم:

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می شود در این بخش هم به صورت پیشرض گزینه System انتخاب شده است و در داخل کادر از آپشن های سیستمی پیش فرض استفاده شده است.

در اینجا با فعال کردن گزینه Override می توان آپشن مربوطه را اضافه کرد:

با این کار تماس هایی که از طریق این ترانک به صورت خروجی گرفته می شوند نیز محدودیت مکالمه روی آن ها اعمال خواهد شد.

اعمال محدودیت به صورت General

آخرین روش که در این مقاله توضیح داده خواهد شد روش تغییر روی پیش فرض های سیستمی Dial Options می باشد که مستقیما روی تمامی داخلی ها اعمال خواهد شد.

برای این کار ابتدا وارد محیط گرافیکی FreePBX شده و به مسیر زیر می رویم:

Settings >Advanced Settings

داخل صفحه بخش Dialplan and Operational را پیدا می کنیم:

همانطور که داخل تصویر بالا مشاهده می شود:

Asterisk Dial Options: برای تماس های داخلی

Asterisk Outbound Trunk Dial Options: برای تماس های خارجی از طریق ترانک می باشند که در دو بخش قبلی به عنوان مقادیر پیش فرض آن ها را مشاهده کردیم و تغییر دادیم.

حال برای اینکه این مقادیر به صورت کلی برای تمامی داخلی ها و ترانک ها ثبت شود در این بخش مانند تصویر زیر تغییرات را اعمال می کنیم:

پس از Submit و ریلود تنظیمات ذخیره شده و اعمال می گردد.

 

 

مرجع مقاله : نت استاک

IP-Phone ها تلفن های تحت شبکه ویپ

IP-Phone ها تلفن های تحت شبکه ویپ
1398/02/10 توسط نغمه ایزدی مطلق
به اشتراک گذاری در:

وجود سیستم های مخابراتی و ارتباطی در سرتا سر جهان فواصل بسیار زیادی از ارتباطات را در بستر گسترده IP(Internal Protocol) را گسترش داده است . امروزه IP-Base بودن سیستم ها امکان ارتباطات گسترده را تنها با استفاده از استاندارد IP ایجاد کرده است.

در بستر مخابرات استفاده از استاندارد IP امکان انتقال هم زمان صدا و تصویر و داده راه فراهم کرده است و تنها با تهییه یک IP-Phone یا تلفن تحت شبکه کاربران میتوانند صدا و تصویر را با کیفیت ها بسیار بالا (HD) در بستر اینترنت منتقل کنند.

IP-Phone ها به دلیل ارسال و دریافت ارسال و دریافت سیگنال دیجیتال در بستر IP بالاترین کیفیت صدا و تصویر را ارائه میدهد .

امکانات تلفن های تحت شبکه با تلفن های معمولی (PSTN) قابل قیاس نیست ، ویژگی های نرم افزاری و سخت افزاری بسیار گسترده تری توسط IP-Phone ها ارائه شده است که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دفترچه تلفن هوشمند Contact
  • لیست سیاه Block list
  • پاسخ گویی هم زمان به چندین شماره داخلی با یک IP-Phone
  • پخش موزیک انتظار
  • ایجاد کنفرانس صوتی Call Conference
  • ارسال تماس Call Transfer
  • انتقال تماس Call forward
  • امکان پاسخگویی خودکار
  • تماس مجدد Call Back
  • مدیریت تنظیمات از طریق پنل تحت Web
  • بکار گیری از آن د راستای سیستم Paging و intercom
  • امکان داشتن داخلی های متعدد
  • گزارشات تلفنی
  • امکان تامین برق از طریق کابل شبکه
  • رمز گزاری مکالمات صوتی   

مرجع مقاله:نت استاک 

سرویس SIP TRUNK چیست؟

سرویس SIP TRUNK چیست؟
1398/02/14 توسط نت استاک
به اشتراک گذاری در:

تا چند سال پیش سرویسی توسط مخابرات ارائه می شد که به آن E1 ویا PRI گفته می شد در واقع این خطوط با استفاده از یک زوج سیم مسی قادر به انتقال ۳۰ خط تلفن بودند این سرویس بسیار باکیفیت بود و شماره های ۵ رقمی برای خطوط یک طرفه ( فقط قابلیت تماس از بیرون) و شماره های هشت رقمی برای (۵ رقم بعلاوه ۳ صفر) برای خطوط دوطرفه روی آنها ارائه می شد.

یکی از مشکلات این سرویس هزینه بالای تجهیزات سمت کاربر بود به شکلی که برای اتصال خطوط PRI به مرکز تماس VOIP شما نیاز به یک مودم و یک گیتوی PRI داشتید .

با عمومی تر شدن سیستم های تلفنی مبتنی بر VOIP این سرویس حداقل دیگر در تهران ارائه نمی شود و جای خود را به سرویس SIP Trunk داده است ، سرویس SIP Trunk بسار مقرون به سرفته می باشد.

در واقع مخابرات با راه اندازی یک شبکه data این امکان را به شما می دهد که  از سرور تلفنی خود یک ترانک به مخابرات بزنید . و تماسهای خود را از طریق آن دریافت و ارسال کنید.

برای راه اندازی SIP TRUNK به چه ملزوماتی نیاز داریم

بعد از انجام کار های اداری مخابرات به شما ۳ عدد IP اختصاص می دهد ، برای راه اندازی این خطوط شما نیاز به این سه عدد IP بعلاوه یک مودم G.biz دارید. همچنین نیاز به یک کارت شبکه دیگر روی سرور خود دارید.

هر چند می توان بدون کارت شبکه اضافی اتصال SIP Trunk را برقرار کرد ولی به دلیل عبور ترافیک  Brodcast های داخلی از شبکه تلفنی مخابرات ممکن است باعث کاهش کیفیت تماس ها شود. با توجه به ناچیز بودن قیمت کارت شبکه استفاده از آن توصیه می شود.

تنظیمات شبکه در اتصال SIP TRUNK

همانطور که گفتیم برای اتصال SIP Trunk ابتدا باید یک کارت شبکه به سیستم اضافه کنیم. و آن را به مودم G.biz متصل کنیم

در این مرحله شما سه IP از مخابرات دریافت کرده اید که یکی را باید روی سیستم خود تنظیم کنید یکی را هم به عنوان Gatway استفاده کنید و دیگری هم مربوط به سرویس دهنده مخابرات می باشد

به عنوان مثال این سه IP به ما داده شده است

۱-  ۱۰٫۱۹۲٫۳۸٫۱۳۷/۳۰

۲-   ۱۰٫۱۹۲٫۳۸٫۱۳۸/۳۰

۳-  ۱۰٫۱۰۶٫۳۰٫۲۳

واضح است که دو IP اول مربوط به سیستم شما و Gateway می باشد و IP سوم مربوط به سرویس دهنده مخابرات ، معمولا IP کوچکتر را Gateway در نظر می گیرند.

طبق آموزش های قبلی IP را روی کارت شبکه تنظیم کنید در صورتی  که کارت شبکه دیگرتان Gateway ندارد می توانید Gateway را هم ست کنید ولی معمولا کارت شبکه اول دارای Gateway می باشد و امکان اضافه کردن Gateway به کارت شبکه دوم وجود ندارد.

برای همین منظور کافی است یک Route به سیستم اضافه کنید

برای اینکار فایل etc/sysconfig/network-scripts/NIC  را توسط یک ویرایشگر متن ویرایش کنید (در صورتی که آشنایی به سیستم عامل لینوکس ندارید بهتر است از برنامه winscp استفاده کنید) در این مسیر منظور از NIC  نام کارت شبکه دوم شماست

این خط را به فایل مذکور اضافه کنید
۱۰٫۱۰۶٫۲۰٫۲۳ via 10.192.38.137 dev NIC

در این خط هم به جای NIC باید نام کارت شبکه خود را قرار دهید

بعد از انجام این کار کافی است سرویس شبکه را مجددا راه اندازی کنید . برای اینکار می توانید از دستور زیر استفاده کنید
service network restart

با انجام این کار ها شما باید بتوانید از سرور ایزابل خود IP سرور مخابرات را ping  کنید.

تنظیمات ترانک برای اتصال به SIP TRUNK مخابرات

یک ترانک از نوع SIP می سازیم. در قسمت Trunk name یک نام دلخواه وارد می کنیم

به بخش Outgoing Setting می رویم

در این بخش هم یک Trunk name وجود دارد . یک نام دلخواه برای ترانک انتخاب می کنیم توجه داشته باشید نام اصلی ترانک نامی است که در Outgoing Setting وارد می کنید.

قسمت peer details  را با استفاده از کد زیر پر می کنید.

host=10.106.30.23
type=friend
qualify=yes
insecure=very

با تنظیمات دیگر کاری نداریم و روی Submit Change  کلیک می کنیم و سپس Applay می کنیم

sip trunk مخابرات

در صورتی که همه ی موارد بالا را به درستd انجام داده باشید SIP ترانک شما باید رجیستر شده باشد برای اطمینان از این منظور به منوی PBX و سپس Tools و سپس Asterisk CLI می رویم و دستور زیر را اجرا می کنیم

sip show peers

در لیست نمایش داده شده به دنبال نام ترانک خود می گردیم در قسمت وضعیت باید عبارت OK  درج شده باشد

سیپ ترانک مخابرات

در صورتی که Sip Trunk شما رجیستر نشده بود موارد بالا را یک باره دیگر چک کنید در صورت اطمینان از صحت تنظیمات به پشتیبانی مخابرات تماس بگیرید

مرجع مقاله: نت استاک

 

Sip پروتکل شروع جلسات

Sip پروتکل شروع جلسات
1398/02/14 توسط نغمه ایزدی مطلق
به اشتراک گذاری در:

Sip یا به عبارتی session initiation protocol استانداردی است که توسط IETF (سازمان مهندسی اینترنت) ثبت شده است ، Sip پروتکل سیگنالینگ به منظور برقراری تماس و کنفرانس در بستر شبکه های IP است، که یک جلسه شامل چندین نوع داده از جمله صوتی ، تصویری ، و انواع فرمت­ها را مدیریت می­کند. Sip بستر شروع ، اصلاح ، و پایان جلسه را برای یک یا چند کاربر فراهم می­کند ، این ارتباط میتواند شامل انواع تماس های تلفنی ، اینترنتی و کنفرانس­های ویدئویی در بستر شبکه باشد.

استفاده از این پروتکل به ویژه در بستر Voip بمنظور مکاالمات صوتی به قدری پیشرفت داشته که به عنوان پروتکل سیگنالینگ در IMS (بستر سیگنالینگ نسل های آینده شبکه) در نظر گرفته شده است.پس به عبارتی Sip یک پروتکل با هدف ایجاد ارتباطات قدرتمند و کار آمد برای ارسال چند رسانه ای به چند کاربر ارائه شده است.

Sip با ارائه یک تجربه ارتباطی غنی جزء مهمی از اینترنت تلفنی است و مزایای واقعی Voip را در اختیار شما قرار میدهد که اصلی ترین مزیت آن کاهش هزینه ارتباط است. اطلاعات صوتی قبل از اینکه از طریق اینترنت ارسال شوند باید توسط پروتکل Sip کد شوند، Sip به طور کلی مشابه دیگر پروتکل های معمول مثل http کار میکند.

 

SIP Voice Over IP( Voip )

بسیاری از سرویس دهندگان بستر Voip از خدمات Sip استفاده میکنند ، تکنولوژی Voip  یک تکنولوژی در حال رشد در سر تا سر جهان است که بسیاری از شرکت ها و سازمان ها از  خدمات SIP Trunk  به منظور بهبود شبکه ارتباطی خود استفاده میکنند، Sip یکی از قوی ترین ستون های سیستم تلفنی ویپ است .

Voip به منظور برقراری ارتباط یا دریافت تماس از طریق شبکه اینترنت یا سایر شبکه های داخلی استفاده میشود ، پروتکل Sip کاربردی فعال برای ایجاد، اصلاح و یا پایان دادن به جلسات ارتباطی مانند تماس Voip را دارد. Voipاولین تماس های صوتی را ارسال میکند اما Sipمیتواند از طریق تمام رسانه ها از جمله صوتی و تصویری ارتباط بر قرار کند. یکی از مزیت های اصلی Sip در VoIP این است که قدرت برقراری ارتباط هوشمندانه با دیگر پروتکل ها را دارد، همچنین به منظور پاسخگویی به نیازهای کاربران انعطاف پذیر خواهد بود.

مرجع مقاله: نت استاک

تنظیمات Elastix جهت استفاده از سرویس SIP Trunk مخابرات

تنظیمات Elastix جهت استفاده از سرویس SIP Trunk مخابرات
1398/02/16 توسط نت استاک
به اشتراک گذاری در:

شرکت مخابرات ایران در زمان خریداری این سرویس به شما سه عدد آی پی تحویل خواهد داد. همچنین کاربر موظف است که یک مودم G.shDSL.Bis خریداری کند. واضح است که دستگاه های تلفن نیز می بایست از پروتکل SIP و IP پشتیبانی نمایند. همچنین بر روی خط تلفنی که سرویس قرار است از طریق آن عرضه شود نبایستی هیچ سرویس ADSL یا G.SHDSL دیگری وجود داشته باشد.

قبل از اینکه به توضیح تنظیمات ترانک در نرم افزار IP PBX الستیکس نسخه 4 بپردازیم ، بایستی به آیتم های زیر توجه نمایید.

  • سه عدد آی پی ارائه شده ، شامل یک عدد IP جهت سرور Elastix ، یک عدد آی پی جهت Gateway و IP سوم نیز مربوط به SBC می باشدکه ترانک از طریق آن برقرار می شود.
  • تنظیمات مودم SHDSL بایستی از مخابرات استعلام شود و یا اینکه توسط کارشناس مخابرات کانفیگ شود و برای هر دستگاه مودم متفاوت است.

تنظیمات Elastix 4 جهت ایجاد ترانک سیپ مخابرات

در ابتدا دو کارت شبکه مجزا برای Elastix محیا نمایید. اگر Elastix شما به صورت سرور مجازی می باشد کافی ست ، یک عدد کارت شبکه مجازی به آن اضافه کنید.

وارد محیط وب تنظیمات Elastix شوید. از منوی System زیر منوی Network و سپس Network Parameters را انتخاب نمایید.

SIP Trunk Mokhaberat - Elastix - 1در این قسمت بر روی یکی از کارت های شبکه ، آی پی از محدوده شبکه داخلی تنظیم گردیده است. اگر DHCP نداشته باشید ، کارت شبکه دوم بدون آی پی خواهد بود. بر نام کارت شبکه دوم کلیک نمایید. Interface Type را در حالت Static قرار دهید. IP ای را که مخابرات جهت سرور به شما داده بود در این قسمت تنظیم نمایید. در قسمت Network Mask نیز Subnet ارائه شده توسط مخابرات را وارد نمایید. برای مثال اگر ساب نت /30  اعلام شده است 255.255.255.252  را در قسمت Subnet بنویسید.

در قسمت Edit Network Parameters آی پی مربوط به Gateway را تنظیم نمایید.

SIP Trunk Mokhaberat - Elastix - 2جهت تست ارتباط با SBC ، آی پی آن را از سرور Elastix پینگ کنید. اگر پینگ ، Reply ندارد از صحت تنظیمات آی پی اطمینان حاصل نمایید.

اکنون جهت ایجاد ترانک از منوی PBX زیر منوی PBX Configuration و سپس Trunksرا انتخاب کنید. بر روی Add SIP Trunk کلیک نمایید. نام ترانک را به دلخواه انتخاب کنید. در قسمت Outgoing Settings در فیلد PEER Details اطلاعات زیر را وارد نمایید :

Host=*.*.*.*

Type=peer

Insecure=yes

Context=from-trunk

Qualify=yes

Dtmfmode=inband

به جای ستاره ، آی پی SBC را قرار دهید.

SIP Trunk Mokhaberat - Elastix - 3بر روی Submit Changes و سپس Apply Config کلیک کنید.

ترانک ایجاد گردیده است. در این مرحله نیاز به یک Inbound Routes جهت هدایت تماس های ورودی و یک Outbound Routes جهت هدایت تماس های خروجی می باشد.

ایجاد Inbound Routes

در قسمت PBX Configurations از منوی سمت چپ Inbound Routes را انتخاب نمایید. توضیحات دلخواه را در فیلد Description بنویسید. فیلد DID Number را خالی رها کنید. این بدان معناست که کلیه DID ها به این مسیر ورودی هدایت می گردند.

SIP Trunk Mokhaberat - Elastix - 4در قسمت Set Destination مقصد تماس های ورودی را انتخاب کنید. مقصد مورد نظر می تواند یک داخلی یا IVR ای که از قبل ایجاد شده است باشد. در این صورت تماس های ورودی به ترانک مخابرات  مستقیم به مقصدی که در اینجا تعریف می شود هدایت خواهد شد.

SIP Trunk Mokhaberat - Elastix - 6در صورتی که تا اینجا پیکربندی به درستی صورت پذیرفته باشد خواهید توانست از تلفن های خارج از سازمان با شماره SIP Trunk خود تماس بگیرید. این تماس به مقصد تعیین شده هدایت خواهد شد.

ایجاد Outbound Routes

در قسمت PBX Configurations از منوی سمت چپ Outbound Routes را انتخاب نمایید. نام دلخواهی را برای Route Name در نظر بگیرید. در قسمت Dial Pattern الگوی دلخواه خود را وارد نمایید. برای مثال اگر قرار است که با شماره گیری پیش شماره 9 کاربران بتوانند از ترانک ، تماس خروجی برقرار نمایند در فیلد Prefix عدد 9 و در قسمت Match Pattern علامت نقطه را بنویسید.

از بخش Trunk Sequence for Matched Routes ترانک ایجاد شده در مرحله قبل را به عنوان اولویت 0 تعیین نمایید. سپس Submit Changes و Apply Config را کلیک کنید.

حال کاربران در داخل سازمان می توانند با شماره گیری عدد 9 و سپس تلفن مورد نظر با بیرون از سازمان تماس برقرار نمایند.

SIP Trunk Mokhaberat - Elastix - 7

مرجع مقاله:نت استاک

 

آشنایی با سوئیچ های 2960X

آشنایی با سوئیچ های 2960X
1398/02/17 توسط نغمه ایزدی مطلق
به اشتراک گذاری در:

سوئیچ های X2960 که به تازگی جایگزین مدل ارائه شده قبل از خود (2960S)شده اند و از لحاظ عملکرد و توانایی پیشرفت قابل قبولی داشته اند.

 به طور کلی سوئیچ های سری 2960 به دلیل امکانات مناسی مدیریتی و قابلیت های کانفیگی Cisco IOS،تنوع پورت ها و قابلیت پردازشی مناسب در لایه های کاری و کارکرد در شرایط سخت و از همه مهمتر قیمت مناسب این سری از سوئیچ هارا در دسته موفق ترین سوئیچ ها قرار داده است.

این سوئیچ ها سوئیچ های لایه اکسس اند که در شبکه های enterprise استفاده میشوند، روند تکاملی این سوئیچ ها از مدل های G به  S و از S به X و از Xبه XR بوده است.

از مهمترین ویژگی های این سری پشتیبانی از پورت 10گیگ برای uplink وredundant power در برخی از مدل ها بوده است.

از سری ویژگی های این سر از محصولات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • 24 یا 48 پورت گیگابیت
  • پشتیبانیNeflow
  • با استفاده از ماژول های SFP و SFP+ امکان استفاده از چهار پورت 1 گیگ یا دو پورت 10 گیگ امکان پذیر شده
  • ارائه POE و POE+
  • ارائه سه مدل سیستم عامل IOS از جمله IP lite،LAN Base،LAN Lite
  • امکان مدیریت با قابلیت های PNP،DNA وCisco prime
  • قابلیت استک شدن با سوئیچ های هم مدل(Flex stack-plus)
  • پشتیبانی از برخی قابلیت های لایه سوم نتورک از جمله IP Route،OSPF،RIP
  • امکان استفاده از Web GUI،بلوتوث،RJ45،USB console و SNMP
  • استفاده از قابلیت Cisco energy wise technology که تا 80% مصرف را کاهش میدهد.  

مرجع : نت استاک 

راهکارهای ویدئو کنفرانس در صنعت مد و پوشاک

راهکارهای ویدئو کنفرانس در صنعت مد و پوشاک
1398/02/18 توسط نت استاک
به اشتراک گذاری در:

ایران امروز شاید تفاوتی آشکار با سال‌های قبل از انقلاب و حتی دهه گذشته داشته باشد، رشد جهانی در ایران نیز به‌خوبی تأثیرگذار بوده و اکنون نمی‌توان ایران را منهای دنیای پیرامونش تصور کرد، صنعت مد نیز از این موضوع مستثنا نبوده و شاهد تفاوتی چشمگیر در ایران در قبال این صنعت هستیم، روزبه‌روز به تعداد مال‌ها و فروشگاه‌های پوشاک افزوده می‌شود و تهران را می‌توان به‌عنوان یک بازار نوظهور در بین کشورهای Emerging market در نظر گرفت. این بازار نوظهور برای بسیاری از کشورهای موفق این صنعت جذاب بوده تا جایی که در مدت‌زمان همکاری من با برندهای ایتالیایی و اسپانیایی این بازار یک‌مهره اصلی در آینده فروش محصولات مد در خاورمیانه به شمار می‌رود.
تعدد شعبات و فروشگاه‌ها، نیازمند ارتباطات و مدیریت هدفمند و مؤثر خواهد بود. در ادامه مؤثرترین روش ارتباطات غیرحضوری را در صنعت مد و پوشاک با استفاده از فناوری ویدئو کنفرانس شوکا، بررسی خواهیم کرد.

• فراهم کردن امکان حضور مجازی افراد مطرح در صنعت مد و برند در افتتاحیه‌های فروشگاه‌ها، یا کمپین‌ها و ایونت ها
مالکان برندهای غیر ایرانی به علت مشغله حتی توان حضور در مراسم‌ها فروشگاه‌های متعلق به خود در کشور خود را هم ندارند لذا به‌صورت ویدئو کنفرانس در مراسم‌های این‌گونه شرکت می‌کنند. حضور این افراد چه به‌صورت حضوری و چه مجازی اعتبار خاصی به مراسم‌ها خواهد بخشید.

 

• ارتباط مؤثر و بهینه با فروشگاه‌ها

ارتباط با شعب، آموزش پرزنت البسه، چینش فروشگاه و … ارتباطات مؤثری را بین فروشگاه‌ها و شعبات رقم خواهد زد. همچنین راهنمایی مشتریان برای استفاده از موجودی کالای سایر فروشگاه‌ها از این طریق بسیار سریع‌تر و مطمئن‌تر خواهد بود.

 

• امکان ارتباط مستقیم ویدئویی عامه مشتریان و یا مشتریان VIP با مراکز تماس ویدئویی

شوکا (شبکه ویدئو کنفرانس ایران) با امکان ارائه سرویس مرکز تماس ویدئویی می‌تواند راهکار مناسبی برای ارتباط مشتریان با مرکز تماس و فروشگاه‌ها به‌صورت یک ارتباط مؤثر ویدئویی را برقرار سازد تا میزان رضایت مشتریان را افزایش داده و تجربه‌ای جدید از ارتباطات را برای ایشان رقم بزند.

 

• پخش زنده ایونت ها و رونمایی‌ها یا گزارش از نحوه عرضه و تخفیف ها

نمایش استقبال از فروشگاه‌ها، پوشش اخبار تخفیف ها برای جامعه مشتریان وفادار و سایر مشتریان انگیزه حضور و یا سفارش زودتر از موعد برنامه‌ریزی‌شده در فروشگاه‌ها افزایش می‌دهد. شوکا می‌تواند با استفاده از فناوری ویدئو کنفرانس امکان پخش زنده رویداد های شما را فراهم نماید.

 

• پوشش گسترده کنفرانس های خبری

• امکان ارتباط مؤثر سازمانی با پرسنل در تمامی نقاط

آموزش امری انکار نشدنی برای شاغلین و فروشندگان در صنعت مد و پوشاک است. امکان آموزش غیرحضوری با استفاده از فناوری ویدئو کنفرانس  می‌تواند همواره نیروهای کار شما را ورزیده، آماده و همگام با دانش و اطلاعات روز نگه دارد.

 

• امکان آزمون و مصاحبه نیروی کار ستادی از راه دور
حتماً تمایل دارید نیروی کار فروشگاه‌های برند شما در سراسر ایران با تائید مستقیم خودتان استخدام شوند. شما به‌آسانی می‌توانید جلسات مصاحبه و استخدام را با فناوری ویدئو کنفرانس برگزار نمایید.

• کمک به اهداف مجموعه در خصوص استفاده از تکنیک‌های نوین برای خدمت به مشتری

• فراهم شدن امکان آموزش‌های گسترده توسط استادان داخلی و یا بین‌المللی برای تمامی اعضای دخیل از تولید تا عرضه (کارکنان و مدیران فروشگاه‌ها و ستاد و …)

ارتباط با شرکا، نساجی ها، کارگاه، کارخانه، واردکننده‌ها، تأمین‌کننده‌ها، برندها و … بدون نیاز به سفرهای داخلی و یا خارج کشور با برگزاری جلسات مجازی توسط سرویس جلسات مجازی شوکا به‌صورت ویدئو کنفرانس، نقش تعیین‌کننده‌ای در گسترش روابط، هماهنگی‌ها، پیشگیری از اشتباهات و کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره وری در صنعت مد و پوشاک خواهد داشت.

• امکان شو Dresscode برای سازمان‌ها و ادارات
سفارش‌های سازمانی پروسه‌ای طولانی برای انتخاب و تائید دارند. با فناوری ویدئو کنفرانس، مدیران و پرسنل سازمان می‌توانند به‌راحتی از شوی لباسی اختصاصی بهره‌مند شده و در یک نظرسنجی مستقل و آنلاین لباس یا لباس‌های موردنظر خود را انتخاب کرده و پروسه انتخاب لباس ازنظر ظاهر و رنگ و … را به حداقل زمان ممکن کاهش دهید. این امر علاوه بر رضایت مشتری، امکان ثبت سفارش برای برند پوشاک شما تا چند برابر افزایش می‌دهد.

منبع مقاله : نت استاک

معرفی شرکت سیسکو سیستم (Cisco System)

معرفی شرکت سیسکو سیستم (Cisco System)
1398/02/21 توسط نغمه ایزدی مطلق
به اشتراک گذاری در:

سندی لنر و لینوراد بزاک ، دو تن از متخصصان بخش کامپیوتر دانشگاه استنفورد ، شرکت سیسکو را درسال 1984 پایه گذاری کردند.

شرکت سیسکو سیستم (cisco systems) شرکت آمریکایی تولید کننده تجهیزات شبکه (Network)  است که با وجود اینکه اولین شرکت موفق تولید کننده روتر (Router) نبوده ، اما اولین شرکت موفق تولید کننده روتر های چند پروتکلی (Multi protocol) بوده است که این امر باعث شده که شرکت سیسکو (cisco) به عنوان بزرگترین شرکت تولید کننده در زمینه تجهیزات شبکه و ارتباطات در دنیا مطرح شده باشد.

طبق گفته های سابق شرکت سیسکو(cisco) موسسان کمپانی در طول مسیر حرک به سمت ساکرامنتو با برخورد با منظره پل گلدن گیت Golden gate اسم و اسمبل کمپانی را بر این اساس انتخاب میکنند، نام سیسکو نیز مخفف سانفرانسیسکو است.

امروزه سیسکو به عنوان بزرگترین و معتبر ترین شرکت در زمینه ساخت و طراحی و اجرای شبکه های کامپیوتری و تجهیزات آن شناخته شده که محصولاتی از قبیل تجهیزات شبکه مبتنی بر IP ، تجهیزات مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات و سرویس ها و پروتکل های در این حوزه را طراحی و تولید میکند.

مرجع مقاله: نت استاک

تنظیمات سیپ ترانک مخابرات بر روی گیت وی های وگا

تنظیمات سیپ ترانک مخابرات بر روی گیت وی های وگا
1398/02/23 توسط نت استاک
به اشتراک گذاری در:

با پیشرفت چشمگیر شبکه های NGN مخابراتی و ارتباطات مبتنی بر IP، شرکت مخابرات ایران نیز تصمیم گرفت تا این خدمات را عرضه کند و از بستر موجود، بهره برداری بهتری نماید. در همین راستا نیز از سال گذشته، در برخی مناطق مخابراتی، ارائه ترانک سیپ یا SIP Trunk جایگزین لینک های دیجیتال PRI شدند.

برای دریافت این سرویس از شرکت مخابرات، مشترک به جای خرید یک جفت مودم E1 که یکی در مرکز مخابرات به صورت کارتی نصب می گردید و یک مودم هم در محل مشترک قرار می گرفت، تنها نیاز به یک مودم از نوع G.Shdsl.bis دارد؛ با استفاده از این مودم، مشترک به شبکه ی NGN مخابرات متصل شده و یک ترانک SIP با SBC و در نتیجه با سافت سوییچ مخابرات برقرار خواهد کرد.

از مهم ترین روش های برقراری ارتباط سانترال های سنتی با سیپ ترانک مخابرات، بکارگیری گیت وی های VoIP دیجیتال یا آنالوگ، بر اساس تعداد تماس همزمان، می باشد. به عنوان مثال برای ترانک سیپ با ظرفیت 60 مکالمه همزمان، بکارگیری گیت وی سنگوما Vega200G، بهترین راهکار خواهد بود؛ بدون اینکه حتی به سرور تلفنی نیاز داشته باشید.

برای ارتباط گیت وی های سنگوما سری وگا با سیپ ترانک مخابرات می بایست به صورت زیر تنظیمات را انجام دهید.

توجه: در زیر از گیت وی Vega50 استفاده شده که تنظیمات کاملا مشابهی با سایر گیت وی های این خانواده دارد.

اطلاعات فراهم شده از جانب مخابرات:

IP Address: 10.198.2.74
Gateway: 10.198.2.73
SBC: 10.105.50.2

1- تمامی مودم ها در حالت پیش فرض در حالت Bridge عمل می کنند به همین دلیل لازم نیست تا بر روی مودم آدرس IP داده شده را ست نمایید.

پس ابتدا تنظیمات مربوط به شبکه را بر روی گیت وی انجام دهید و پورتLAN 1 آن را به پورت LAN مودم متصل کنید. برای این کار لازم است از بخش LAN Configuration تنطیمات انجام شود. همچنین می‌توانید برای اینکه گیت وی در شبکه داخلی شما در دسترس باشد، یک IP بر روی پورت LAN1 ست کنید و پورت LAN2 را با آدرس IP داده شده از مخابرات تنظیم و سپس به مودم متصل نمایید. در این صورت لازم است تا پورت های گیت وی را از حالت Bridge خارج نمایید.

1

2- پس از تنظیم پورت شبکه، لازم است تا تنظیمات SIP Profile را انجام دهید. در قسمت Proxy نیز آدرس IP مربوط به SBC را وارد نمایید. با این تنظیم، گیت وی مکالمات را به سمت SBC ارسال می نماید.

2

3

با انجام تنظیمات فوق و Apply و سپس Save کردن آن ها، مکالمات از ترانک سیپ مخابرات به سمت دستگاه سانترال شما هدایت می شود.

مرجع مقاله : نت استاک

شروع کار با سوئیچ یا روتر سیسکو

شروع کار با سوئیچ یا روتر سیسکو
1398/02/24 توسط نغمه ایزدی مطلق
به اشتراک گذاری در:

به جهت شروع کار با تجهیزات شبکه،سوئیچ یا روتر شرکت سیسکو(Cisco System) نیاز به کابل کنسول برای اتصال آن به سیستم داریم ، پشت سوئیچ یک پورت آبی رنگ RJ45 دارد . در پک های سوئیچ سیسکو کابل کنسول موجود است که یک سر آن RJ45 است و سر دیگر آن پورت COM که در صورتی که سیستم پورت COM نداشته باشد از رابط USB استفاده میکنیم.

 

برای اتصال به محیط نرم افزاری سیسکو نیاز به نرم افزار های رابطی مثل Putty و Tera term  داریم که به صورت رایگان میتوان از اینترنت دریافت کرد.

محیط سیستم عامل سیسکو همانند محیط Command Prompt است و دستورات باید در این محیط تایپ شود.

در محیط سیستم عامل سیسکو سه mode داریم :

Mode 1 :

Switch>

Mode2:با تایپ دستور enable وارد  مود دوم میشوید:

Switch>enable

Switch#

Mode3:  با دستور configure terminal از مود دوم میتوانیم به مود سوم دسترسی پیدا کنیم:

 Switch#configure terminal

Switch(config)#   

   مرجع مقاله : نت استاک

تغییر نام سوئیچ یا روتر سیسکو

تغییر نام سوئیچ یا روتر سیسکو
1398/02/28 توسط نغمه ایزدی مطلق
به اشتراک گذاری در:

نام گذاری سوئیچ این امکان را به ایجاد میکند که در شبکه های بزرگ LAN Switch به راحتی بتوان با سوئیچ مورد نظر ارتباط برقرار کرد و درصد اشتباه در یافتن سوئیچ کاهش یابد.

به منظور تغییر نام سوئیچ باید وارد مود سوم بشویم و از کامند های زیر استفاده کنیم:

Switch>enable

Switch#conf t

Switch(config)#hostname PsDelta

حذف نام سوئیچ:

Switch(config)#no hostname                     

 

مرجع : نت استاک

آموزش ارتباط ترانک بین دو سرور ایزابل

آموزش ارتباط ترانک بین دو سرور ایزابل
1398/02/28 توسط نت استاک
به اشتراک گذاری در:

چرا باید دو سرور ایزابل را به هم متصل کنیم

سازمان ها و شرکت هایی که دارای شعب متفاوتی هستند معمولا ارتباط شبکه بین این شعب برقرار است . اگر شما در هر شعبه یک سرور تلفنی داشته باشید به راحتی می توانید آنها را به هم متصل و ارتباط داخلی بین شعب داشته باشید و به راحتی می توانید داخلی همکار خود در شعبه شهرستان را شماره گیری و بدون استفاده از شبکه تلفنی مخابرات به صورت رایگان با ایشان صحبت کنید.

این ارتباط بین شعب هم باعث سادگی دسترسی کارمندان به یکدیگر می شود و هم در هزینه ها صرفه جویی می کند.

در مواردی هم که مرکز تماس شما بسیار بزرگ است و یک سرور تلفنی پاسخگوی حجم زیاد مکالمات نمی شود ، می توانید از دو یا چند سرور استفاده کنید و بین آنها به وسیله ترانک ارتباط بر قرار کنید.

اشتباه نکنیم

شاید راحت ترین راه حل برای ارتباط داخلی بین شعب رجیستر کردن تلفن های یک شعبه روی سرور شعبه دیگر است. هر چند این کار در منابع سخت افزاری صرفه جویی می کند ولی پهنای باند زیادی مصرف میک ند و ارتباط تلفنی نا پایداری پدید می آید.

ارتباط ترانک بین دو ایزابل

برای ارتباط ترانک بین دو ایزابل ابتدا باید ار تباط شبکه ای بین دو سرور بر قرار باشد ، برای اطمینان از ارتباط بین دو سرور می توانید از یک سرور ، سرور دیگر را Ping کنید.

برای یاد گیری بهتر با یک مثال پیش می رویم به تصویر زیر دقت کنید این تصوریر ، سناریوی اجرایی را به خوبی نشان می دهد

آموزش اتصال دو مرکز تلفن ایزابل

در واقع انتظار داریم. بعد از پیاده سازی و ایجاد ترانک بین دو سرور A و B بتوانیم از داخلی های هر سرور داخلی سرور دیگر را شماره گیری کنیم

در ابتدا به سراغ سرور A می رویم یک ترانک از نوع IAX2 ایجاد می کنیم و یک نام به آن اختصاص می دهیم و تنظیمات Outgoing را به شکل زیر انجام می دهیم

 یک نام دلخواهTrunk Name

:Peer Details

host=192.168.2.20
type=friend
qualify=yes
context=from-internal

همانطور که می بینید در قسمت Host شما باید IP سرور دیگر را وارد کنید

ترانک ما ساخته شده است.

ترانک IAX2 در ایزابل

حال باید یک Outbound route هم بنویسیم .

یک Outbound route مانند شکل زیر می سازیم.

در این مسیر خروجی گفته ایم که شماره های سه رقمی که با عدد ۳ شروع می شوند را از طریق ترانکی که در بالا ساخته ایم ارسال کند

آموزش ترانک بین دو ایزابل

دقیقا مشابه ا تنظیمات سرور A   را با تغییرات کوچکی ،  روی سرور B نیز انجام دهیم

Trunk Name:  یک نام دلخواه

Peer Details:

host=192.168.1.20
type=friend
qualify=yes
context=from-internal

آموزش اتصال دو سرور ایزابل

و یک مسیر خروجی نیز مانند شکل زیر  باید تعریف کنیم که شماره های ۳ رقمی که با ۲ شروع می شوند را به سمت ترانک ساخته شده هدایت کند

آموزش Trunk بین دو Isabel

اگر تنظیمات را به درستی انجام داده باشید در حال حاضر به راحتی می توانید مثلا از داخلی ۲۰۲ با داخلی با ۳۰۳ مکالمه داشته باشید.

مرجع مقاله : Voiping

ایجاد ترانک بین گیت وی های FXO نیوراک و مرکز تماس نرم افزاری ایزابل

ایجاد ترانک بین گیت وی های FXO نیوراک و مرکز تماس نرم افزاری ایزابل
1398/02/16 توسط نت استاک
به اشتراک گذاری در:

دقت داشته باشید  که در سری های MX8A/HX4E پورت wan دستگاه به سویچ شبکه متصل گردد.

wan_1

1-سپس وارد بخش PBX configuration شده و بر روی TRUNK کلیک میکنیم. در این قسمت بر روی Add Sip Trunk کلیک میکنیم:

1_4

2-سپس یک ترانک مطابق با شکل زیر ایجاد میکنیم:

2_4

3-حال برای مسیر دهی تماس های ورودی به بخش INBOUND ROUTE مراجعه می کنیم.تنظیمات را مطابق شکل زیر انجام می دهیم.در این سناریو مسیر تماس ورودی ما بر روی یک داخلی تنظیم شده است:

3_4

4-حال برای مسیر دهی تماس های خروجی وارد بخش OUTBOUND ROUTE شده و تنظیمات را همانند شکل زیر ایجاد میکنیم:

4_3

5-وارد پنل وب گیت وی شده و در بخش Basic>SIP تنظیمات را مطابق با شکل زیر انجام می دهیم:

5_4

6-وارد بخش TRUNK شده و برای پورت های گیت وی نام ترانکی که در سرور ساخته ایم را وارد میکنیم:

6_2

7-در بخش FEATURE تنظیمات را مطابق با شکل زیر وارد میکینم.دقت داشته باشید که به تعداد خط های شهری که به دستگاه متصل میکنید تنظیمات پورت های آن نیز باید تکمیل گردد:

7_2

8-در بخش ROUTING TABLE میبایست یک ROUTE بنویسیم تا تماس های خروجی به سمت خط شهری هدایت شوند:

8_1

9-درصورتی که تنظیمات را مطابق با موارد بالا انجام داده باشید بایستی وضعیت پورت های گیت وی در بخش CALL STATUS به حالت REGISTERED تغییر کرده باشد.چناچه با انجام موارد بالا وضعیت خطوط به حالت SERVER NOT RESPONSE تغییر کرده باشد وارد پنل وب سرور شده و  در بخش   SUCURITY>FIAL2BAN>BANNED IP    گیت وی را UNBAN میکنیم.

9_1

 

مرجع مقاله:نت استاک

پسورد گذاشتن روی پورت کنسول سوئیچ یا روتر سیسکو

پسورد گذاشتن روی پورت کنسول سوئیچ یا روتر سیسکو
1398/02/30 توسط نغمه ایزدی مطلق
به اشتراک گذاری در:

پسورد گذاشتن روی پورت کنسول سوئیچ یا روتر سیسکو

همانطور که شما میتوانید با سیستم خود توسط کابل کنسول به سوئیچ متصل شوید هر شخص دیگری میتواند با این روش به سوئیچ متصل شود و به تنظیمات سوئیچ دسترسی پیدا کند برای جلو گیری از این اتفاق میتوان بر روی پورت سوئیچ پسورد گذاشت تا دسترسی از این طریق به شرط داشتن رمز عبور باشد.

برای setکردن پسورد از دستورات زیر استفاده میکنیم:

Switch(config)#line console 0

Switch(config-line)#password PASS

Switch(config-line)#login

علت استفاده کردن از line console 0 این است که یک پورت کنسول بیشتر روی سوئیچ نداریم پس عدد آن صفر است برخی از سوئیچ های سیسکو دو پورت کنسول دارند که برای اعمال پسورد روی آنها به دو پورت line console0  و line console1 به صورت جداگانه پسورد اعمال میشود.

به همین صورت میتوان برای پورت کنسول روتر (router) سیسکو نیز پسورد در نظر گرفت.

مرجع مقاله: نت استاک


نظرات کاربران
ارسال نظر