• sr@psdelta.com

پیجینگ بیمارستان

پیجینگ بیمارستان
1400/10/08 توسط سیروس رضائی
به اشتراک گذاری در:

سیستم‌ پیجینگ بیمارستانی بخش مهمی از ارتباطات مراقبت‌های بهداشتی هستند. همانطور که تکنولوژی به تکامل خود ادامه می دهد، این سیستم ها با نوآوری های جدید سازگار و ادغام می شوند و ارتباط مداوم آنها در دنیای مراقبت های بهداشتی را تضمین می کنند. همانطور که اعضای کارکنان را می توان در یک لحظه پیدا کرد و با آنها تماس گرفت، امکان پاسخ سریع به موقعیت های حساس به زمان را (سیستم پیجینگ بیمارستان) فراهم می کند. از آنجایی که سیستم در سراسر یک مرکز یکپارچه است این سیستم می تواند امکان برقراری ارتباط با بیماران را حتی با قابلیت پیامک فراهم می کند تا ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی بتوانند با دستگاه های تلفن همراه خود به بیماران دسترسی پیدا کنند. 

سیستم پیجینگ بیمارستان چیست؟

کارایی، سرعت و صرفه جویی در زمان از مولفه های پیجینگ بیمارستان هستند. بیمارستان یک مکان عمومی بزرگ و ویژه است که باید مجهز به تجهیزات کامل سیستم پیجینگ و پخش هوشمند باشد. سیستم پیجینگ بیمارستان می‌تواند موسیقی های پس‌زمینه مختلفی را در زون های مختلف به صورت همزمان پخش کند و در حین پخش موسیقی می تواند همزمان در هر منطقه افراد را پیج کند. اگر سیستم پیجینگ بیمارستان را آنالوگ طراحی کنید، شما چنین امکاناتی  را نخواهید داشت و یا برای داشتن آن نیازمند چندین زون سلکتور و آمپلی فایر خواهید بود. ولی در سیستم پیجینگ تحت شبکه بیمارستانی می توان برای هر بلندگو یک زون تعریف کرد. 
با توجه به حساس بودن بیمارستان ها به علت وجود بیمار بهتر است سیستم صوتی بیمارستان را با دقت بیشتری انتخاب کرد. کاهش میزان نویز، امکان پخش صدای HD و کنترل آنی میزان صدای زون ها و بلندگوها می تواند از امتیازاتی باشد که شما برای سیستم صوتی بیمارستان در نظر بگیرید و حتما می توانید در سیستم های پیجینگ تحت شبکه این قابلیت ها را داشته باشید. 

نقش سیستم پیجینگ در بهبود کیفیت خدمات بیمارستانی 

سیستم پیجینگ در بیمارستان ها به عنوان یک ابزار ارتباطی کلیدی، نقش بسزایی در کیفیت خدمات درمانی ایفا می کند. سیستم پیجینگ و صوتی با تسهیل ارتباطات، کاهش زمان پاسخگویی و بهبود سلامت روانی کارکنان به نفع بیماران و بالابردن کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی مؤثرند. در ادامه به تفصیل به نقش این سیستم و همچنین سیستم پیجینگ اشاره می‌کنیم:

1. اطلاع رسانی سریع: یعنی سیستم صوتی و پیجینگ به کارکنان پزشکی این امکان را می دهد تا به سرعت اطلاعات حیاتی را به دیگر اعضای تیم منتقل کند.
2. اعلان و هشدارها توسط اسپیکرها: بلندگوهای داخلی می توانند برای پخش اعلان های فوری و هشدارهای پزشکی استفاده شوند و افراد در مناطق مختلف بلافاصله مطلع شوند.
3. محیط آرام: شاید استفاده از این کلمه کمی تعجب آور باشد ولی باید بدانید استفاده از سیستم های پیجینگ می تواند برای پخش موسیقی آرامش بخش در بخش های مختلف بیمارستان مانند اتاق های انتظار باعث کاهش استرس و اضطرای بیماران شود.
وجود یک سیستم صوتی و پیجینگ کارآمد در مراکز درمانی به‌ طور مستقیم بر کیفیت خدمات ارائه شده تأثیر می‌گذارد. این سیستم نه ‌تنها ارتباطات بیشتری را فراهم می‌کند، بلکه به افزایش آگاهی، کاهش استرس و بهبود تجربیات بیمار کمک می‌کند. 

سیستم اینترکام بیمارستانی | اینترکام اتاق عمل

دستگاه اینترکام هوشمند در پروژه بیمارستان برای ارتباط پرسنل بیمارستان با تمام قسمت های بیمارستان استفاده می شود. تمامی این اینترکام ها به سرور بیمارستان هوشمند متصل شده و تمامی گزارشات لازم را در سرور ذخیره می کنند. هر یک از این تلفن های داخلی به مکانی (اتاق عمل، انبار و غیره) اختصاص یافته و تمامی پرسنل بیمارستان را به هم متصل می کند. همچنین این دستگاه قابلیت اتصال به انواع سنسورهای تنظیم دما، نور، رطوبت اتاق و غیره را دارد. این سیستم قابلیت اتصال به پلت فرم سیستم بیمارستان و نمایش اطلاعات اولیه بیمار، اطلاعات پرستاری، اطلاعات سفارشات پزشکی را دارد. و لیست هزینه در آن و برقراری ارتباط داخلی بین پزشک و پرستار، برقراری ارتباط داخلی بین پزشک و بیمار، برقراری ارتباط داخلی بین پرستار و بیمار، محتوای هر ارتباط داخلی را می توان برای مدت طولانی ثبت و ذخیره کرد.
سیستم اینترکام بیمارستانی با استفاده از شبکه اختصاصی بیمارستان یک بستر ارتباطی ایجاد می کند. این سیستم یک دستگاه درب اتاق را در ورودی هر اتاق قرار می دهد و برای کنترل دسترسی به یک قفل کنترلی برقی متصل می شود. سیستم عامل های مدیریتی در مراکز پرستاری و مطب پزشکان در هر بخش مستقر هستند و مسئولیت پاسخگویی به درخواست های کلیه بیماران در بخش را بر عهده دارند. 

مزایای استفاده از پیجینگ در بیمارستان ها 

استفاده از سیستم پیجینگ تحت شبکه می‌تواند تقسیم وظایف بخش‌ها و پرسنل مختلف را شفاف‌تر کند، موقعیت‌های غیرضروری و غیرمنطقی را ساده‌تر کند، حجم کاری پرسنل را از طریق آمارهای مختلف اندازه‌گیری کرد و عملکردهای نظارت و هشدار را در هر مکانی ارائه کرد. زمان برای بیماران، یافتن کادر پزشکی با وضوح بیشتری و کاهش پیوندهای میانی امکان پذیر است که می تواند روند خدمات بیمارستان را تا حد زیادی بهینه کند. زیرا مشکل پزشک و بیمار برای مدت طولانی وجود داشته است و دلایل آن پیچیده است. در واقع دلیل انتخاب پیجینگ برای بیمارستان نیز بسیار مهم است زیرا بیماران زیادی هستند که نیاز به مراقبت های بالینی دارند و در صورت خروج بیمار، اگر بیمار شرایط خاصی داشته باشد، با استفاده از سیستم پیجینگ می توان اطلاع رسانی کرد. 
 

زمانبندی پخش صدا در سیستم پیجینگ

زمانبندی پخش صدا در سیستم پیجینگ بیمارستان و استفاده از کد بحران بیمارستان برای بخش های مختلف آن به آسانی توسط سیستم پیجینگ اتصال صوت قابل پیاده سازی است. این امکانات از قبل در آن طراحی شده است و کافیست آن را تنظیم کنید. پخش خودکار اذان بر اساس موقعیت جغرافیایی از دیگر امکانات سیستم صوتی بیمارستانی اتصال صوت می باشد که می تواند به آسانی در مسجد ها و نمازخانه های بیمارستان نصب گردد. 

با داشتن سیستم پیجینگ بیمارستان از هماهنگی بیشتری در بخش های مختلف بیمارستان بهره مند می شویم. متاسفانه در واحد های مختلف بیمارستان نظیر واحد پرستاری، مراقب هاب ویژه، کلینیک ها و درمانگاه ها و اتاق های عمل که تمایلی به رتبه بندی بالاتر نیست و یا قوانین مربوط به استانداردهای محیط  درمان به خوبی اجرا نمی گردد ، با نگاه به هزینه اولیه سیستم پیجینگ، مالکین و یا مدیریت بیمارستان از خرید سیستم پیجینگ بیمارستانی ممانعت می کنند. ولی اگر پای صحبت واحد های درمانی بنشینیم که دارای سیستم پیجینگ و اینترکام هستند به خوبی متوجه خواهیم شد که اتفاق بزرگی در بهینه سازی عملکرد بخش های مختلف رخ داده است. 

سیستم پیجینگ در واحد های بیمارستان نه تنها باعث کاهش استرس می شود بلکه به افزایش بهره وری هم کمک می کند. به طور مثال بخش کد بحران، اعلام پیام های زمانبندی شده، شروع به کار، اتمام کار، پخش موسیقی، اخبار و اذان خودکار تنها نمونه ای از کاربرد های بیمارستان سیستم پیجینگ بیمارستان است. پیجینگ بیمارستان کاربردهای دیگری هم دارد، دستگاه های اینترکام تحت شبکه به عنوان ایستگاه های تماس اورژانسی می توانند درون اتاق های عمل، ایستگاه های پرستاری و نگهبانی ها نصب گردد و برای تسریع در تماس ها از آنها استفاده کرد. 



همانطور که می دانیم در سیستم های پیجینگ آنالوگ، کابل کشی موانع بسیاری را ایجاد می کند. فضا های بیمارستان که عمدتا دارای سازه ها و تاسیسات بزرگ و با فواصل زیاد هستند ، خیلی بیشتر از این موضوع رنج می برند ولی سیستم پیجینگ تحت شبکه بیمارستان با ایجاد ارتباط بر بستر IP بسیاری از این فواصل را حذف می کند. امکان زونبندی محیط ها را بیشتر می کند و قابلیت پیج از هر نقطه ای را فراهم می کند. در سیستم پیجینگ تحت شبکه می توان از میکروفون های رومیزی، گوشی های موبایل، تلفن های سانترال ، تلفن های بیمارستان و اینترکام ها عمل پیج را انجام داد و فقط کافیست تنظیمات مربوط برای افرادی که دسترسی پیج کردن دارند را انجام داد. 

توسعه پذیری نامحدود در سیستم پیجینگ 

منظور از توسعه‌پذیری نامحدود در سیستم پیجینگ توانایی برای مدیریت و استفاده از حالت به صورتی اشاره دارد که نیازهای حافظه برنامه و فرآیندهای در حال اجرا را بدون موثر و محدودیت تامین کند. به عبارت دیگر می توان گفت سیستم پیجینگ توسعه پذیر می تواند بدون اینکه با محدودیت های جدی مواجهه شود به مقدار بیشتری از حافظه دسترسی پیدا کند. به همین دلیل، زمانی که از توسعه‌پذیری نامحدود در سیستم پیجینگ صحبت می‌شود، به این معناست که سیستم می‌تواند با تغییرات و نیازهای متغیر برنامه‌ها و فرآیندها سازگار شود و در عین حال از محدودیت‌های فیزیکی حافظه دور بماند.

بررسی یک نمونه از شماتیک پیجینگ کارخانه

پیجینگ یکی از جنبه های کلیدی در مدیریت ارتباطات داخلی یک بیمارستان است. بنابراین طراحی یک شماتیک پیجینگ کارآمد نه تنها به بهبود تعاملات درونی مجموعه کمک می کند بلکه می تواند ثاثیر قابل توجهی بر روی کاهش زمان های تلف شده در فرآیند داشته باشد. اما در این بخش قصد داریم یک نمونه مثال از شماتیک پیجینگ بیمارستان و اصول و همینطور ویژگی های آن را برای شما تجزیه و تحلیل کنیم. سیستم پیجینگ بیمارستان بر اساس نیازهای خاص محیط های درمانی طراحی می شود یعنی  این سیستم باید قابلیت ارسال پیام های صوتی و متنی به کارکنان بیمارستان را داشته باشد. سرعت و دقت در انتقال اطلاعات یکی از اصول اساسی این سامانه به شمار می رود.

اجزای اصلی شماتیک پیجینگ

یک شماتیک پیجینگ بیمارستان کارآمد شامل چندین جزء ضروری است که شامل:

  • میکروفن تحت شبکه: که امکان ارسال پیام را به صورت زنده فراهم می‌کنند.
  • سیستم‌های صوتی: شامل بلندگوها و اسپیکرها است که صدای پیجینگ را در نقاط مختلف بیمارستان پخش می‌کند. طراحی محل قرارگیری این سیستم‌ها برای اطمینان از پوشش مناسب و کیفیت صدای مطلوب بسیار حیاتی است.
  • کنترلرها: این قطعات مرکزی وظیفه مدیریت ارسال و دریافت پیام‌ها و هشدارها را بر عهده دارند. کنترلرها می‌توانند به صورت دستی یا خودکار عمل کنند و امکان استفاده از نرم‌افزارهای مدیریت پیجینگ را فراهم می‌کنند.

نتیجه گیری

در یک محیط بسیار شلوغ و پرکار بیمارستان، سیستم پیجینگ تحت شبکه نقش بسیار حیاتی در ارتباطات و هماهنگی کادر درمانی دارد. می توان نتیجه گرفت که که این سیستم می تواند اطلاعات و نیاز بیماران را در اختیار پرسنل قرار دهد تا آنها بتوانند به سرعت به بیماران رسیدگی کنند. پیجینگ بیمارستان با فراهم کردن ارتباط میان اعضای بیمارستان به اثر بخشی عملیات بیمارستانی کمک شایانی می کند. همچنین این سیستم ها در محیط پرفشار بیمارستان به ارتقای کیفیت مراقبت از بیماران منجر می شود. در مجموع پیجینگ بیمارستان یک ابزار کارآمد برای ارتباطات درمانی در بیمارستان ها محسوب می شود.
14030607

سیستم صوتی تحت شبکه

سیستم صوتی تحت شبکه
1400/10/11 توسط پارس سیستم دلتا
به اشتراک گذاری در:

سیستم های صوتی شبکه مبتنی بر IP هستند یعنی با استفاده از نرم افزار مدیریت در سیستم توزیع شده اند که هر دستگاه از طریق شبکه کنترل می شود. و اما در ادامه می خواهیم بدانیم این سیستم ها چگونه کار می کنند؟ برای مدیریت بهتر و سریع‌تر منابع داده، خدمات به سازمان‌های بزرگ یا مکان‌های اقامتی دور، کنترل از راه دور دستگاه‌ها ضروری است. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، امکان کنترل و اعمال دستگاه های مختلف در محیط شبکه وجود دارد .
سیستم IP یک راه حل کلی برای سیستم مدیریت است که شامل پیجینگ، پخش فایل های صوتی برنامه ریزی شده زمانی مانند اذان و پخش صوت مراسم مذهبی و همچنین پخش فایل های موسیقی است. با استفاده از این راه حل، مدیر سیستم می تواند به راحتی مناطق مختلف را به منظور تامین نیازهای صوتی مدیریت کند. به عنوان مثال می توان میزان صدای مناطق مختلف را تغییر داد، خود سیستم را می توان خاموش یا روشن کرد و در نهایت فایل های مختلف را در مناطق مختلف صوتی پخش کرد.

سیستم صوتی تحت شبکه

سیستم صوتی تحت شبکه(IP Network Audio System) یک سیستم صوت پیجینگ با قابلیت به کارگیری بلندگو ، آمپلی فایر و اینترکام های مبتنی بر SIP است. در سیستم صوتی تحت شبکه کنترل در دست نرم افزار پیجینگ و یا سافت سوئیچ های نرم افزاری مثل ایزابل ، فری سوئیچ و سیسکو خواهد بود. وظایف نرم افزار پیجینگ در کنترل سیستم صوت پیجینگ شامل زونبندی بلندگوها، تنظیم زمان پخش پیغام های هشدار از پیش تعیین شده ، ارتباط با سیستم های دیگر مثل مرکز تلفن، تنظیم میزان صدای زون ها و پخش خودکار اذان و مناجات است.

تعریفی دیگر از سیستم صوتی تحت شبکه:
سیستمی جهت ارسال و پخش پیام و یا محتوای صوتی در بستر شبکه جهت فراخوانی افراد، پخش پیام های هشدار، موزیک، رادیو، اذان و موارد مشابه است.

مقایسه سیستم صوت پیجینگ آنالوگ و سیستم صوتی تحت شبکه

در سیستم صوتی آنالوگ تمامی اجزا و زیرساخت آنالوگ می باشند. کابل کشی ها از نوع سیم صوتی مسی می باشد. اصولا در سیستم آنالوگ برای تغذیه ی بلندگو ها از آمپلی فایر استفاده می شود که در توان های مختلفی در بازار ارائه می شود. توان آمپلی فایر ها با مجموع توان بلندگوهایی که به آن متصل است در ارتباط می باشد، به طور مثال اگر 10 بلندگوی ستونی با توان 20 وات داشته باشید می بایست از یک آمپلی فایر حداقل 200 وات استفاده نمائید. در سیستم صوتی آنالوگ از بلندگو های سقفی، ستونی و یا شیپوری استفاده می شود که از طریق کابل های مسی به آمپلی فایر متصل می گردد. وظیفه ی اصلی آمپلی فایر در سیستم های آنالوگ تقویت صدا است. یکی دیگر از وظایف آمپلی فایر های آنالوگ زون بندی و یا تفکیک کردن بلند گو ها می باشد که گاها وظیفه زون بندی به عهده ی زون سلکتور است.  به طور مثال هریک از طبقات یک ساختمان را می توانیم به عنوان یک زون مستقل در نظر بگیریم و به صورت جداگانه و یا باهم صدا را پخش نمائیم.

در آمپلی فایر های آنالوگ، نحوه ی تفکیک و یا زونبندی از طریق دکمه های تعبیه شده روی آن صورت می گیرد و اپراتور در زمان استفاده می تواند زون ها را انتخاب نماید. تعداد زون های قابل تفکیک در آمپلی فایر های آنالوگ حداقل 2 و حداکثر 10 است. برخی از آمپلی فایر ها دارای ورودی های مختلفی نظیر ورودی میکروفون، USB  برای پخش موزیک، DVD Player  نیز هستند. سیستم صوتی تحت شبکه چهره ای مشابه سیستم صوتی آنالوگ دارد با این تفاوت که کابل کشی شبکه جایگزین کابل مسی می گردد. بلندگو ها و آمپلی فایر ها تحت شبکه می باشند. بلندگو های تحت شبکه دارای آمپلی فایر داخلی هستند و نیازی به وجود آمپلی فایر مستقل نمی باشد. 
با توجه به اینکه پروتکل مورد استفاده در سیستم صوتی تحت شبکه SIP است لذا می توان بلندگو ها را در مراکز تلفن و یا نرم افزار پیجینگ صوتی مبتنی بر SIP به عنوان یک کلاینت رجیستر کرد. دلیل دوم استفاده از آمپلی فایر های تحت شبکه، قیمت بلندگو های تحت شبکه می باشد که نسبت به بلندگو های آنالوگ قیمت بالاتری دارند.

سیستم صوتی تحت شبکه و اتصال به مراکز تلفن تحت شبکه

در بسیاری از شبکه های ویپ نیاز به اتصال سیستم صوتی آنالوگ با سیستم تلفن ویپ و یا ایجاد سیستم صوتی تحت شبکه مورد نیاز می باشد. در ادامه به دو شیوه معمول در سیستم صوتی خواهیم پرداخت.

سیستم های صوتی تحت شبکه حرفه ای 

در ظرفیت های بالاتر سیستم صوتی تحت شبه حتما نیاز به ادوات قوی تری داریم مثلا آمپلی فایر، بلندگو و اینترکام هایی که توان بیشتری برای فراخوانی و یا پخش فایل صوتی دارند. امروزه مارک های مختلفی در دنیا برای سیستم صوتی تحت شبکه وجود دارند که این تجهیزات را تولید می کنند. برند هایی مثل مگاتل، والکوم و سایبر دیتا که ساخت تایوان، آمریکا و کانادا هستند نمونه های از این برند ها می باشند. اکثر تجهیرات صوتی تحت شبکه PoE هستند و تنها دارای یک پورت شبکه هستند. از استاندارد SIP استفاده می کنند و قابل رجیستر شدن در تمامی مراکز تلفنی استاندارد دنیا هستند. یکی دیگر از شرکت های تولید کننده تجهیزات سیستم صوتی تحت شبکه، شرکت پارس سیستم دلتا است.
برای کنترل و مانیتور کردن تجهیزات سیستم صوتی تحت شبکه از سرور مانیتورینگ استفاده می کنیم . آپلود کردن موزیک، پخش اذان خودکار، زونبندی بلندگو ها و آمپلی فایر ها و تعریف اپراتورها و اینترکام ها از طریق سیستم مانیتورینگ انجام می شود. تجهیزات IP به صورت مستقیم در پنل سیستم مانیتورینگ تعریف می گردد. برای استفاده از بلندگو های آنالوگ از آمپلی فایر تحت شبکه استفاده می کنیم و اگر آمپلی فایر آنالوگ داشته باشیم می توانیم از طریق قراردادن مبدل آنالوگ به SIP و رجیستر کردن این مبدل در پنل مانیتورینگ از آن به عنوان یک آمپلی فایر تحت شبکه استفاده نمائید.

سیستم صوتی مسجد و اماکن مذهبی 

سیستم پیجینگ صوتی IP نقش حیاتی در بهبود ارتباطات و خدمات تمامی حوزه دارد. اما یکی از این تکنولوژی ها سیستم صوتی پیجینگ تحت شبکه است که در مساجد و اماکن مذهبی بسیار کاربرد دارد. این سیستم ها به دلیل ویژگی های منحصر به فرد و قابلیت های پیشرفته ای که دارند می تواند به بهبود تجربه مذهبی و تسهیل ارتباطات در فضاهای مختلف کمک کند. سیستم پیجینگ تحت شبکه با استفاده از بسترهای شبکه صدا را به تمام نقاط مختلف یک مکان مانند مسجد منتقل می کند تا امکان برقراری ارتباط ایجاد شود. با استفاده از سیستم صوتی مسجد امکان مدیریت و کنترل صدا از یک نقطه مرکزی فراهم می شود تا اطلاعات فوری مانند اوقات نماز یا مراسم های ویژه برقرار شود. در کل سیستم صوتی پیجینگ تحت شبکه نقش بسیار موثری در برگزاری مراسم در مساجد و امکان مذهبی ایفا می کند.

نتیجه گیری

سیستم صوتی تحت شبکه یا Voice over Internet Protocol (VoIP) یک تکنولوژی است که امکان ارسال صدا و تصویر از طریق اینترنت را فراهم می‌کند. این سیستم ها بصورت دیجیتال کار می کنند و می توانند از طریق شبکه و اینترنت ارتباط برقرار کنند. با سیستم صوتی تحت شبکه، دنیای ارتباطات را به سطح جدیدی از آسانی و کارآیی ارتقا دهید. این تکنولوژی نه تنها امکان برقراری ارتباط صوتی از راه دور را فراهم می‌کند، بلکه از امکاناتی مانند تماس‌های چندنفره، ارسال پیام صوتی، مکالمات تصویری و اشتراک مستندات صوتی به صورت همزمان نیز پشتیبانی می‌کند.

14030607


نظرات کاربران
ارسال نظر
چت با کارشناسان در واتس آپ